25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

140 kilo eroinle yakalandı

'Uyuşturucu baronu' 140 kilo eroinle yakalandı

İstanbul polisi, son yılların en önemli uyuşturucu operasyonlarından birine imza attı. PKK'nın finansörü olduğu ileri sürülen ve ABD'nin yabancı uyuşturucu kaçakçıları listesine giren 4 kişiden biri olan Cumhur Yakut'un kardeşi Orhan Yakut, İstanbul'da 140 kilo eroinle yakalandı.

Narkotik ekipleri, 1 yıllık takip sonunda Afganistan'dan getirilen eroinin TIR'la İstanbul üzerinden Avrupa'ya gönderileceğini tespit etti. Söz konusu aracı Çamlıca gişelerinde durduran polis, 'zula' diye tabir edilen gizli bölmelerde 140 kilo eroin ele geçirdi. Eroinin sahibi oldukları iddia edilen Orhan Yakut ve ortağı Avni Soydaş ile 18 kişi gözaltına alındı.

Yakut ailesi, İstanbul Taksim'deki Yakut Otel ile Van'da bulunan Otel Yakut ve Otel Beşkardeşler'in sahipleri olarak biliniyor. İran uyuşturucu piyasasını da elinde tuttuğu belirtilen Cumhur Yakut, eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı. İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan baron, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uyuşturucu tacirlerini çökertmek amacıyla 1996 yılında hazırladığı 'Asena programı' çerçevesinde mercek altında tutuluyordu. Cumhur Yakut'un ismi Ergenekon kapsamında da gündeme gelmişti. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın avukatlığını yaptığı Doğuş Factoring'in öldürülen ortağı Ertuğrul Yılmaz'ın, Yakut'un adamı olduğu ileri sürülmüştü. PKK ile bağlantılı uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Yakut'un ismi, Aralık 1997'de Edirne'de Avar Turizm'e ait otobüste 6 kişinin uyuşturucu hesaplaşmasında öldürülmesi olayına da karışmıştı.


 

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 06:57:34
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 07:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?