22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

15 milletvekilinden Sarıgül’e destek

CHP’li 15 milletvekili, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü genel başkan olarak görmek istediklerini ve kendisini desteklediklerini açıkladılar.

’Neden Mustafa Sarıgül’ü destekliyoruz?’ başlıklı bir açıklama yapan CHP’li milletvekilleri, CHP’de değişimin şart olduğu belirttiler.

’’Halk Sarıgül’ü öneriyor, halkın umudu oldu. Şişli başarısını CHP’de tekrarlayacağını bekliyoruz. Partimizin başarısı için hedef gösteriyor, ’başaramazsam giderim’ diyor" diyen milletvekkileri, Sarıgül’ün verdiği teminatları ve ’partiyi iktidara taşıyamazsa gideceği’ni hatırlatarak desteklerinin nedenini açıkladı.

Açıklamada, "Sarıgül’ün yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. Bu nedenle bizler, Sarıgül’ü CHP’nin yeni genel başkanı olarak görmek istiyoruz ve destekliyoruz’’ denildi.

Sarıgül’ü destekleyen milletvekillerinin isimleri şöyle:


Ahmet Güryüz Ketenci

Erdoğan Kaplan

Ersoy Bulut

Feridun Ayvazoğlu

Hasan Aydın

Hüseyin Özcan

İsmail Değerli

Sefa Sirmen

Mehmet Tomanbay

Muharrem Eskiyapan

Muharrem Toprak

Muhsin Koçyiğit

Muzaffer Kurtulmuşoğlu

Turan Tüysüz

Züheyir Amber

CHP’li 17 milletvekili, 20 kasım 2004’te de Sarıgül’ün Mersin’de düzenlediği mitinge katılmışlar, bunlardan 15’i CHP Parti Meclisi tarafından partiye karşı ’başkaldırı ve meydan okuma’ hareketi içinde oldukları gerekçesi ve kınama cezası verilmesi istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişlerdi.

Tekirdağ milletvekili Nejat Gencan, YDK’ya sevkedildiği halde bugünkü açıklamaya katılmadı.
CNN TÜRK TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 00:04:26
Güncelleme :21 Ocak 2005 Cuma 00:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?