19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

157 İsrail 'güvenlik görevlisi'ne Türkiye'de çalışma izni

Türkiye`ye gelen İsrailli turistlerin güvenliklerinin sağlanması için, Türkiye`deki bazı havaalanlarına geliş ve gidişlerde görev yapmak üzere 157 İsrailli güvenlik görevlisine çalışma izni verildiği belirtildi.

İsrail`in, yabancı ülkelerdeki vatandaşlarının güvenliğini sağlama görevini, İsrail istihbarat servisi MOSSAD yerine getiriyor.

İsrail`in muhafazakar gazetelerinden Haaretz`de yer alan haberde, İsrail`in Ankara Büyükelçiliği`nden bir üst düzey yetkiliye dayanarak, ``Türk yetkililerin, İsrail güvenlik görevlileri için 157 yeni çalışma iznine onay verdiği`` belirtildi.

 Geçen haftalarda, İsrail`den Türkiye`ye yönelik pek çok charter uçak seferi, Türkiye`nin, Türk havaalanlarında İsrailli güvenlik görevlilerinin çalışmasına izin vermediği için iptal edilmişti. 157 yeni çalışma izninin çıkmasının ardından, İsrail`den Türkiye`ye uçak seferlerinin yeniden başlayacağı da kaydedildi.

TÜRK HAVAALANLARINDA SİLAHLI YABANCI KORUMA

İsrail`in Türk havaalanlarında görev yapmasını talep ettiği ``silahlı`` güvenlik görevlilerinin sayısının, terör tehdidi gerekçesiyle arttırılmasını istediği belirtilirken, bu talebin özellikle İstanbul dışındaki Antalya ve Dalaman gibi havaalanlarına yoğunlaştığına da dikkat çekildi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 17:48:25
Güncelleme :18 Haziran 2004 Cuma 17:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?