19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

15'lik kıza toplu tecavüz

Karabük'te 15 yaşındaki küçük kıza tecavüz ettikleri iddiası ile gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.

B.K geçtiğimiz ramazan bayramında Ankara'da yaşayan annesi Satiye K.'nin yanına gitti. Ramazan bayramında 15 yaşındaki kızı B.K'yı Ankara'da balici bir gence 300 YTL'ye satarak imam nikahı ile evlendirdi.

15 yaşında annesi tarafından para karşılığı evlendirilen B.K bir müddet sonra Safranbolu gümüş mahallesinde yaşayan babaannesinin yanına kaçtı. Hasta olan babaannesinin yanında bulunan B.K'nın zaman zaman tecavüze uğradığını öğrenen bir akrabası tarafından polis merkezine getirildi. İddialar üzerine Safranbolu Devlet Hastanesine kontrole getirilen B.K'nin tecavüze uğradığı tespit edildi. Küçük kızın yapılan araştırmada vücut yaşının 15 olduğu ancak beyin yaşının 11 olduğu da tespit edildi.

Hastanedeki kontrollerinin ardından tekrar Safranbolu polis merkezine getirilen ve akrabasının da yardımı ile kendisine tecavüz edildiğini iddia eden küçük kızın polise verdiği ifade sonrası tecavüz iddiası ile D.Ç (26), E.A (24), S.K (23), İ.K (43), S.K (35) ve M.Ç (36) polis ekipleri tarafından göz altına alındı.

Safranbolu çarşı karakol merkezinde ifadeleri alınan 6 kişi dün akşam Safranbolu Adliyesine sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen 6 kişi ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 1 saat süren mahkeme sonrası 15 yaşındaki küçük kıza tecavüz ettikleri iddiası ile D.Ç (26), E.A (24), S.K (23), İ.K (43), S.K (35) ve M.Ç (36) tutuklandı. Tutuklanan 6 kişinin evli olduğu 43 yaşındaki İ.K'nin ise torun sahibi olduğu öğrenildi. Tutuklanan 6 kişi Karabük Soğuksu Cezaevine gönderildi.

Mahkeme sonucunu bekleyen 6 kişinin eşleri ve akrabaları tutuklama kararını öğrendiklerinde Adliye önünde taşkınlık çıkardı. Polis taşkınlık çıkran 50'nin üzerinde vatandaşları bölgeden güçlükle uzaklaştırdı.

Önce annesi tarafından 300 YTL karşılığında Ankara'da imam nikahı ile evlendirilen ve daha sonra Safranbolu'da 6 kişinin tecavüzüne uğrayan B.K ise mahkeme kararı ile Sosyal Hizmetler Kurumu Kastamonu kız yetiştirme yurduna yerleştirildi. Para karşılığında imam nikahı ile 15 yaşındaki kızını evlendirdiği iddia edilen Anne Satiye K. ise Ankara'da aranıyor.

Diğer yandan B.K'nin doğduğu sene babasının trafik kazasında hayatını kaybettiğini, annesinin ise ikinci evliliğini yaparak Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan IP: 81.214.94.xxx Tarih : 7.11.2008 16:20:42

Sadece bu kıza tecavüz edenlerin değil onu satan annesinin de cezalandırılması gerek.