19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

16 yaşındaki genç kızdan altın vuruş

Fatih'te, 16 yaşındaki genç bir kız, vücuduna yüksek dozda uyuşturucu enjekte ettikten sonra saf alkol içerek intihar girişiminde bulundu. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden genç kızın 1'i bayan 3 arkadaşı gözaltına alındı. 

Alınan bilgilere göre, Fatih'te oturan 16 yaşındaki M.A., henüz belirlenemeyen nedenle vücuduna yüksek dozda eroin enjekte etti. Ardından bir şişede bulunan saf alkolü de içen M.A., intihar girişiminde bulundu. Bir süre sonra, aldığı maddeler nedeniyle fenalaşan M.A., bayılmak üzere olduğu sırada ismi açıklanmayan bir bayan arkadaşını arayarak yardım istedi. M.A.'nın bayan arkadaşı, yanına 2 erkek arkadışını da alarak Fatih'teki eve geldi. M.A.'nın nefes alamadığını fark eden arkadaşları, genç kızı bir taksiyle Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırdı.
Doktorlar, hastaneye geldiğinde solunumu tamamen durmuş ancak kalbi çalışır halde bulunan M.A.'ya gerekli müdahaleleri yaptı. Müdahale sırasında kalbi de duran genç kız, doktorların yoğun kalp masajı ve elektroşok uygulamaları ile birlikte yaklaşık 2 saatlik çaba sonucu yeniden hayata döndürüldü. M.A., gerekli müdahalenin ardından yaşam destek ünitesine bağlı bir şekilde Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan M.A.'nın, saatler sonra hayatını kaybetti.
Olayı kızının arkadaşından ögrenerek hastaneye koşan anne, olup bitenlere bir türlü inanmak istemedi. Gözyaşı döken acılı anneyi, görevliler ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada polis, olayla ilgili olabilecekleri iddiasıyla, M.A.'nın 1'i bayan 3 arkadaşını gözaltına aldı. Çelişkili ifadeler verdikleri öğrenilen 3 genç, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.
M.A.'nın Bakırköy Kız Meslek Lisesi'nde okurken okuldan ayrıldığı ve terk konumda olduğu belirtildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 11:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?