18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

17 bin öğretmen rotasyona tabi tutulacak

Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu rotasyona tabi olacak öğretmenlerin Mayıs ayında tayin işlemlerini gerçekleştirmek için kılavuz hazırlıklarına başladı.
Bu sene, 11 Haziran 2000 tarihinde göreve başlayıp üç yıllık hizmet yılını doldurmuş olan 17 bin öğretmen rotasyona uğrayacak. Yıllardır doğuda görev yapan öğretmenlerin batıya, batıda görev yapan öğretmenlerin doğuya gönderilmesi amaçlanan rotasyon işlemlerinde öğretmenler birinci, ikinci ve üçüncü bölge hizmet bölgelerine göre tayin istekleri bilgisayar ortamında yapılacak. Puan üstünlüğüne göre eşitlik ilkesi göz önünde bulundurulması planlanan rotasyon tayini, yine Mayıs ayında isteğe bağlı öğretmenlerin tayin işlemleri ile birlikte gerçekleştirilecek. Öğretmenler çalışmakta oldukları hizmet bölgelerini baz alarak, kendileri sanal ortamda rotasyon için il tercihinde bulunabilecekler. Kalkınmada öncelikli bölgeler baz alınarak üç bölgeye ayrılan hızmet bölgelerine dahil olan iller hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, işlemlerin bilgisayar ortamında yapılacağını, her öğretmenin gitmek istediği hizmet bölgesi ve ili kendisinin seçeceğini belirtti. Rotasyona uğrayıp mazeret durumu bulunan öğretmenlerin durumlarıyla ilgili olarak Remzi Kaya, öğretmen olan eşlerin hangisi rotasyona uğradıysa öğretmen olan diğer eşin de birlikte tayininin yapılacağını ancak özel sektörde çalışan veya eşlerden birinin zorunlu olarak eşiyle birlikte gitmesi mümkün olmayan öğretmenlerin rotasyona tabii tutulmayacağını bildirdi.
Öte yandan, 1. hizmet bölgesinde çalışıp 3 yılı doldurmuş rotasyana tabi öğretmenler, ikinci ve üçüncü hizmet bölgesindeki illerden, 2. hizmet bölgesinde çalışan öğretmenler, birinci ve üçüncü hizmet bölgesindeki illere ve 3.hizmet bölgesinde çalışan öğretmenler de birinci ve ikinci hizmet bölgesinde bulunan illere tayin isteyebilecekler. Ancak son kararı bakanlık verecek.
Edinilen bilgilere göre, 1., 2. ve 3. hizmet bölgesi kapsamındaki iller şöyle:
"1. Hizmet Bölgesi illeri:
Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Düzce.
2.Hizmet Bölgesi illeri:
Adıyaman, Aksaray, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Çanakkale (Gökçeada-Bozcaada), Çankırı, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak.
3. Hizmet Bölgesi İlleri:
Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van".
UĞUR ALICI - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 17:17:00
Güncelleme :17 Şubat 2004 Salı 18:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?