17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

17 yaşındaki kızı taksitle sattılar

Ankara'da yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 27 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık bir yıllık çalışmanın sonucunda Etimesgut ve Mamak ilçelerindeki 30 ayrı adrese ve Çankaya'da bir masaj salonuna eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında suç örgütünün lideri olduğu belirtilen Dursun U'nun (45) ve emekli öğretim görevlisi Aydın D'nin (66) de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.  Zanlılardan 17'si, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt faaliyetleri çerçevesinde insan ticareti yapma, silahla tehdit ve darp etmek suretiyle para karşılığında fuhuş yaptırma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırı, yağma, fuhşa aracılık ve yer temin etme'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
Bakıcılık yaptırma vaadiyle Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Gürcistan'dan Türkiye'ye getirilen 9 yabancı uyruklu kadından bir kısmı memleketlerine bir kısmı da sığınmaevlerine gönderildi.

Emekli öğretim görevlisi Aydın D'ye 25 bin lira karşılığında satıldığı iddia edilen Ş.E (17) adlı genç kız da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.  Operasyon kapsamında ayrıca 79 kişinin de ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Zanlıların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 tabanca, 2 bilgisayar, 1 görüntü kaydetme cihazı, 5 kamera sistemi aparatı, 1 flaşh disk, 40 fişek, 104 gram kokain, 46 adet extacy hap, 1 ses kayıt cihazı, 1 telsiz, 1 av bıçağı, 1 av tüfeği ve 1 delici alet ele geçirildi

AA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2012 Cuma 13:54:59
Güncelleme :25 Mayıs 2012 Cuma 14:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?