27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

18 günde 11 yeni Türk filmi!

2013'ün son günlerinde Yeşilçam atağa kalktı. Yılbaşı gecesine kadar 11 Türk filmi vizyona girecek. İşte yılın en son Yeşilçam yapıtları. Bakalım gişe hasılatında ipi hangisi göğüsleyecek?

Erkekler / 20 Aralık

Yönetmen ve yapımcı Faruk Aksoy’un yeni filmi ‘Erkekler’ erkeklerle dalga geçerek herkesi güldürecek. Erkeklerin dünyasına içerden bir bakış sergileyen filmde Ali Poyrazoğlu psikiyatrist, Fikret Kuşkan yeni boşanmış çapkın avukat rolünde. Filmde Asuman Dabak ve Güneş Emir de oynuyor.

Köksüz- 20 Aralık

Deniz Akçay’ın yönettiği film 70. Venedik Film Festivali’nde yarışmış, büyük beğeni kazanmıştı. Ahu Türkpençe’nin oyunculuğuyla övgü aldığı filmde ayrıca Lale Başar, Savaş Alp Başar, Sekvan Serinkaya yer alıyor.

Kedi Özledi / 20 Aralık

Yönetmen Mustafa Şevki Doğan’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı üçlemenin ilk filmi. İlker Ayrık ile Algı Eke’nin oynadığı film Kadir ve Kıymet’in trajikomik aşk hikâyesini konu alıyor. Modern hayatta birbirini çok seven ancak ilişkilerinde sorunlar yaşayan çiftin, bir kedi aracılığıyla ilişkilerini onarma süreci anlatılıyor.

Ferahfeza- 27 Aralık

Genç yönetmen Elif Refiğ’in filminde Uğur Uzunel ve Sitare Akbaş oynuyor. Ama kadrodaki sürpriz isim, bağımsız milletvekili Sırrı Süreyya Önder. Baskıcı babası Raif ve acar arkadaşı Kısmet’le Tuzla tersane bölgesinde tedarikçi olarak çalışan Ali, hayalci bir gençtir. Bir gece şehri seyretmek için bir kuleye tırmanır. Karşıdaki duvarda yarım kalmış bir gemi graffitisi gören Ali bunun işaret olduğuna inanır.

Soğuk / 13 Aralık

Birçok ulusal ve uluslararası festivalde boy gösterip ödüller kazanan ‘Soğuk’u Uğur Yücel yazıp yönetti. Film, kışları çıkışsız bir şehre dönüşen Kars’ta geçiyor. Pavyonda çalışan üç Rus kız kardeşten en küçüğüne aşık olan bir tren yolu işçisi... Onun, şehrin belalıları arasında sayılan, evliliğine rağmen Rus kız kardeşlerin çevresinde dönen ağabeyi... Cenk M. Alibeyoğlu, Şebnem Bozoklu, A. Rıfat Şungar, Ezgi Mola, Valeria Skorokhodova oynuyor.

Bu İşte Bir Yalnızlık Var / 13 Aralık

Tuna Kiremitçi’nin ses getiren aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan yapıt, gişenin iddialı filmlerinden. Özgü Namal ve Engin Altan Düzyatan başrollerde. Eşinden boşanmış, rock müzik yapan, haftada bir gördüğü kızıyla hayata tutunan Mehmet ile şiddetli kavga sonrası eşi evi terk eden komşusu Ayşe’nin bir gecede değişen kaderleri anlatıyor. Yönetmen Hakan ‘Ketche’ Kırvavaç.

Ölü Bölgeden Fısıltılar- 13 Aralık

Film, 1974 Kıbrıs Çıkarması’ndan sonra doğan ve Türkiye’ye göç eden Mete’nin hikayesine odaklanıyor. Doğduğu topraklara ve sevdiği kadının izlerine dönen Mete’nin içsel-fiziki yolculuğu kayda değer. Çağrı Beyaz’ın yönetiminde Mete Pere, Leman Yavaş, Sevcan Çerkez başrollerde.

Özür Dilerim- 20 Aralık

Cemil Ağacıkoğlu, zihinsel engelli bir adamın hüzünlü hikayesinin anlatıldığı filmi hem yazdı hem yönetti. Konu şöyle: Hayatı boyunca birine bağımlı yaşamak zorunda olan Selim’in geleceği, annesinin en büyük endişesidir. Selim’in kardeşi Zafer’in düğün telaşında kahramanımız açılan kapıdan çıkar ve kaybolur. Oyuncular: Güven Kıraç, Sema Poyraz, Köksal Engür.

Sağ Salim 2: Sil Baştan / 20 Aralık

Geçen yılın beğenilen komedilerinden biri olan ‘Sağ Salim’in ikinci bölümüyle vizyona girmeye hazır. Başrolünde yine Burçin Bildik var. Salim’in kimsesiz bir cenazeyi memleketine götürmeyi kabul etmesiyle başlayan macera, yol arkadaşı Nihal’in annesinin intikam için rehin alınmasıyla çetrefilli hale geliyor. Ersoy Güler’in filminde Burçin Bildik’e Ezgi Asaroğlu eşlik ediyor.

Senin Hikayen - 27 Aralık

Tolga Örnek’in yönettiği filmde Timuçin Esen, Selma Ergenç, Nevra Serezli başrollerde. Evli olan Hakan ile Esra çocuk sahibi olmaya karar verirler. Hakan’ın annesi Meral, babaanne olmayı kafaya takmıştır. Bir bebek, bütün hayatları değiştirecektir.

Yarım Kalan Mucize- 20 Aralık

Biket İlhan’ın yönettiği, Nihan Belgin, Yetkin Dikinciler, Dolunay Soysert’in oynadığı ‘Yarım Kalan Mucize’ 2. Dünya Savaşı atmosferinde, açlık ve sefaletin doruğa çıktığı Anadolu’da geçiyor. Nahide, yaşadıklarının bilincinde olmayan zavallı bir kız... Kaderini değiştirmek için köy enstitüsüne gitmesi gerekir. Nahide, erkek kılığında köyden kaçıp okula gitme çabasına girer.

Posta
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2013 Cumartesi 16:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?