16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

184 daireyi 500 kişiye sattılar

Tuzla'da kat karşılığı yaptığı 184 daireyi 500 kişiye satan Yeni Has İnşaat Sanayi Turizm Şirketi'nin sahipleri ve yöneticileri hakkında 40'ar yıl hapis cezası istendi.

Tuzla'da 12 yıl önce temeli atılan Huzur Sitesi inşaatının müteahhitleri aynı daireyi birden çok kişeye sattıkları için haklarında çalılan davaya devam edildi. Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, sanıklar hakkında 40'ar yıl hapis cezası istendi.

1995 yılında 12 bloktan oluşan Huzurkent Sitesi'nin bulunduğu arazinin 24 ortağıyla Hasan Şimşek ve Mesut Şimşek'in sahibi olduğu Yeni Has İnşaat Sanayi Turizm şirketi arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. Müteahhit firma, daha sonra henüz temeli bile atılmayan bitmemiş daireler için çok sayıda mağdur ile satış sözleşmeleri imzaladığı iddia edildi

40'AR YIL HAPİS

Şirket çalışanı Osman Tuğrul ile Mesut Şimşek, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer sanıklar Hasan Şimşek, Selim Sarmer, Selçuk Sarmer, Ramazan Altay, Muzaffer Aydeniz ve Aziz Tanınmış için ise yakalama emri çıkarıldı. İddianamede, “Nitelikli dolandırıcılık” işlemek için şüphelilerin örgüt kurdukları ve bu örgütün faaliyeti çerçevesinde dolandırıcılık ve tehdit suçlarını zincirleme şekilde işledikleri iddia edildi. Sanıkların 40'ar yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 06:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali osman IP: 84.60.10.xxx Tarih : 29.12.2007 08:16:27

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN BEN HIC BIR KURULUSA INANMAM BENDE BIR KOOPERATIFE ÜYE OLMUSTUM 1,5 SENEDE BITECEK DEDILER EMEKLI AYLIGI GIBI SIKINTILARLA COCUKLARIMIN RIZKINI YATIRDIM psikolojim bozuldu, 8 YILA GIRDIM HALA ANAHTAR TESLIM ALMADIM 18 DM DEDILER 35 € ÖDEDIM DAHA NE KADAR ÖDEYECEGIM BELLIDE DEGIL! KANMAYIN BÖYLE KOOPPERATIFLERE INSANLARA HER TARAF HORTUMCU DOLMUS !! KALIN SAGLICAKLA EY INSAN OLAN HALKIMIZ !!