18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

186 vekilin kredi kartı iptal

186 milletvekilinin kredi kartları, borçlarını ödeyemedikleri için iptal edildi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘Milletvekili zor geçiniyor’ sözlerinin nedeni anlaşıldı.

Başbakan Erdoğan’ın, milletvekilleri için ‘Zor durumda olduklarını’ söylemesinden sonra dün de AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Mehmet Dengir Fırat, bir televizyon programında, ‘180 kadar milletvekilinin kredi kartlarına, borçlarını ödeyemedikleri gerekçesiyle bankalar tarafından el konulduğu’nu açıkladı.

Kredi kartı mağduru vekillerin durumunun, AKP’nin Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantılarında da zaman zaman gündeme geldiği ortaya çıktı. Öğrenildiğini göre AKP Grup Başkanvekilleri MYK’ya, borçlarını ödeyemedikleri için kredi kartlarına el konulan milletvekili sayısının 186 olduğu bilgisini verdiler. Bir AKP yöneticisi, bu vekillerden, borçlarını uzun süredir ödeyemedikleri için faiz işletilen ve 40-50 milyar lira gibi yüksek rakamlara ulaşan bazıları için bankaların icra işlemi başlattıklarını da söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, borçlarını ödeyemedikleri için kredi kartları iptal edilen milletvekillerinden zaman zaman kendilerine yakınmalar geldiğini söyledi. Ergin, bir çok vekilin maaşıyla geçindiğini, sadece vekil maaşıyla klasik anlamda vekillik yapmanın ise mümkün olmadığını belirtti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, milletvekillerinin görevleri gereği çok farklı harcamalarının olduğuna dikkat çekti. Gedikli bu harcamalar karşısında maaşların yeterli olmadığını belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 09:36:28
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 09:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aziz erkuş IP: 195.174.132.xxx Tarih : 28.06.2005 14:03:44
sayın vekiller, sizlere şunu sormak istiyorum bir vatandaş olarak...açlık sınırı 527 YTL olan bir aile sizce nasıl geçiniyor??? eğer kredi kartlarınızda bu kadar sıkıntı yaşıyorsanız, işte bu ailelerden birinin hayatı inceleyin ve görün.belki böylece ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı öğrenebilirsiniz.