24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

2. Münevver vakası mı?

Paksoy Holding’in sahibi Mahmut Paksoy’un oğlunun yaşadığı apartmanın boşluğunda ölü bulunan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun (24) ön otopsi raporunda “Yüksekten düşme sonucu ölüm” ifadesi yer aldı. Ancak Can Paksoy ve ağabeyi Mahmut Emre Paksoy “delillerin tamamı toplanmadığı” için tedbiren tutuklandılar.

Paksoy Holding’in sahibi Mahmut Paksoy’un küçük oğlu Can Paksoy’un kız arkadaşı Nazlı Sinem Erköseoğlu, ağabey Mahmut Emre Paksoy’un dairesinin bulunduğu Beyoğlu Gümüşsuyu Mahallesi İnönü Caddesi üzerindeki Mithat Paşa Apartmanı’nın havalandırma boşluğunda önceki akşam ölü bulundu. Boston Üniversitesi ‘bankacılık’ bölümü mezunu olan 24 yaşındaki Erköseoğlu’nu anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi büyüttü.

Türkiye’ye dönen Nazlı Sinem Erköseoğlu, bir bankada işe girdi. Dün de yeni bir bankayla iş görüşmesi için anlaştı. İç mimar babası, 2 gün önce Çeşme’de ikinci kez nikâh masasına oturan Nazlı, bu evliliğe karşı çıktı. Genç kızın yaklaşık 3 yıl önce de ilaç içerek intihara teşebbüs ettiği, erkek arkadaşından ise 2 ay önce ayrıldığı belirlendi.

‘GELMEK İSTEDİ KABUL ETTİM’

Gözaltına alınan Can Paksoy, “Etiler’deki Ulus 29’da ailece eğlenirken yanımıza Sinem gelip kendisini hatırlayıp hatırlamadığımı sordu. Ben hatırlayamadım. Bana bir yıl önce kuzenimin kendilerini tanıştırdığını söyledi ve masamıza oturdu. Gece ilerleyince bar kısmına geçtik. Saat 04.00 sıralarında kalkacağımı söyleyince benimle gelmek istedi. Ben de kabul ettim. Birlikte oradan ayrılıp ağabeyimin evine gittik. Sabah yanımda yoktu. Tekrar uyudum. Saat 11.30 sıralarında uçağa yetişeceğimiz için aceleyle hazırlandım ve annemle birlikte dışarı çıktım. Havalimanına doğru giderken ağabeyim telefonla arayarak kızın apartman boşluğunda cesedini bulduğunu söyledi” dedi.

Akmerkez’de bir finans şirketinde çalışan ağabey Emre Paksoy da “Kardeşim annemle birlikte çıktıktan sonra kızın tüm eşyalarının evde olduğunu görünce her yeri aramaya başladım. Odanın apartman boşluğuna bakan bir penceresi vardı. Oradan aşağı baktığımda kızın cesedini gördüm” diye konuştu.

CESETTE DARP YOK

Ön otopsi raporunda genç kızın vücudunda darp, boğulma ve bıçak izi bulunmadığı belirtilerek, “Yüksekten düşme sonucu ölüm” ifadesi yer aldı. Genç kızın alınan kan örneklerinde alkol bulundu. Ancak uyuşturucu ya da hap alıp almadığı yaklaşık bir ay sonra çıkacak raporla belirlenecek.

Geceyi emniyette geçiren Can Paksoy ile ağabeyi, savcılık tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3.5 saat süren ifadenin ardından savcılığın ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanmalarını istediği Paksoy Kardeşleri, Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesi delillerin toplanmadığı ve Adli Tıp Kurumu’nda kesin ölüm raporu hazırlanmadığı gerekçesiyle ‘tedbiren’ tutukladı.

‘Dünyanın en büyük acısı bu’

İç mimar baba Ergün Erköseoğlu, yaşadığı acının çok büyük olduğunu belirtti. Erköseoğlu “Acım çok büyük. Gelinlik yaşındaki kızım gitti. Nasıl gitti, ne oldu, ne bitti daha sonra hepsini öğreneceğiz. Evlat acısı dünyanın en büyük acısı” dedi.

‘İlişkiye girmedik’

Cuma günü ABD’den dönen Can Paksoy “İçkinin de tesiriyle üzerimdekileri bile çıkarmadan uyudum. Bu sırada kız da elbisesi ile yanıma yattı. Ancak birlikte olmadık. Sabah eşyaları evdeydi ancak kızı bulamadım. ‘Dışarı çıkmıştır gelir’ deyip tekrar uyudum. Annemle havaalanına giderken ağabeyim aradı ve kızın cesedini bulduğunu söyledi. Şaka yapıyor sandım” dedi.

‘Anne merak etme’

Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ölümünden önce gittiği Ulus 29 adlı gece kulübünden annesi Ferah Kural’a “Anneciğim beni merak etme” şeklinde mesaj çektiği öğrenildi. Genç kızın, ismini vermek istemeyen bir kuzeni, “Sinem okulunu ve stajını bitirmiş, iş başvuruları yapmış, hayatına yön vermek üzere olan biriydi. Psikolojisi de oldukça iyiydi. Bu nedenle intihar ihtimali üzerinde durmuyoruz. Kaza olduğuna inanmak istiyoruz” dedi.

AHT
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 09:11:00
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 09:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?