19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

2 km'lik Türk Bayrağını 2 bin harbiyeli taşıdı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları zafer çoşkusu yürüyüşüyle başladı. Kara Harp Okulu’ndaki Harbiyeli Anıtına ’Atam’ yazılı çelenk bırakıldı. Yürüyüş sırasında rekor Türk bayrağı taşındı.

Şişli Belediyesi’nce yaptırılan iki kilometre uzunluğunda dört buçuk metre genişliğinde ve iki buçuk ton ağırlığındaki bayrağı 2 bin Harbiyeli, Astsubay yüksek Okulu öğrencileri, 2 bin erbaş ve er ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensup ve aileleri Ankara sokaklarında taşıdılar.

TSK mensupları aileleriyle katıldı

Zafer Çoşkusu yürüyüşünde kortejin başında Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Hulusi Akar ve Birinci Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen eşleriyle birlikte sivil kıyafetleriyle yer aldılar.

Ellerindeki Türk bayrakları ve kırmızı, beyaz balonlarla Kara Harp Okulu’ndan yürüyüşe geçen yaklaşık beş kilometre uzunluğundaki kortej, askeri bandolar ve son günlerin popüler şarkılarının yayınlandığı ses aracı eşliğinde Ankara sokaklarındaydı.

10’uncu Yıl Marşı hep bir ağızdan söylendi

Kortejin geçtiği tüm kavşaklarda Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri bandoları ile Muhafız Alayı ve Dördüncü Kolordu Bandoları marşlar çaldılar. Bazı kavşaklarda 10’uncu Yıl Marşı çalındı ve kortej durarak marşı seslendirdi.

Kortejdekiler Kızılay’a gelindiğinde ellerindeki balonları havaya bırakırken, yol kenarında bekleyenler de alkış ve ıslıklarıyla yürüyüşe destek verdi.

Kortejin Ulus’a ulaşmasının ardından Harbiyeli Anıtı’na konulan ’Atam’ çelenginin devamı olan ’İzindeyiz’ çelengi, yine Harbiyeli öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’na bırakıldı.

Yürüyüş gösterilerle son buldu

Ulus’taki törene de yine sivil kıyafetleriyle Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ve eşi ile Dördüncü Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ömer Keçecigil de dahil oldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra Ankara Kulübü seymenleri bir gösteri yaptı.

Yürüyüş bando konseriyle son buldu.


cnn türk
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 10:49:30
Güncelleme :13 Eylül 2004 Pazartesi 12:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?