17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'20 polisi perişan ettik'

’Burada bizim kanunlarımız geçer... Adamlarımızı almaya geldik bize teslim edin. Oğlum 30 kilo uyuşturucu işi yapmaz. Biz yaparsak 1 ton yaparız.’

Van’da, uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alındığı polis merkezinden silahlı adamları tarafından kaçırılan Hamit Bayram’ın bir arkadaşını arayarak babası için, ‘Baktım zalim Mustafa geldi içlerine girdik... 20 tane polisi yere serdik perişan ettik’ dediği öne sürülüyor.

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı, trafik polis merkezinin basılarak Hamit Bayram ve şoförü Hüsnü Özbuz’un kaçırılması olayıyla ilgili soruşturmada, 11 sanık hakkında 36 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Malatya Cumhuriyet Savcılığı da, açtığı davada uyuşturucu kaçakçılığından Hamit Bayram ile 3 kişi hakkında 12-30 yıl hapis istedi.

Hamit Bayram’ın Malatya polisinin elindeyken babası ile kardeşini aradığı, Mustaf Bayram’ın, oğulları Hecer Bayram ve Mecit Bayram’la birlikte 10 araçlık bir konvoyla silahlı kişilerle, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nü basıp, görevli polisleri darp ettiği öğrenildi. Hamit Bayram’ın kaçırıldıktan sonra bir arkadaşını arayarak, ‘Baktım Zalim Mustafa geldi içlerine girdik... 20 tane polisi yere serdik perişan ettik’ dediği öne sürülüyor.

Mustafa Bayram, oğulları Hecer ve Mecit Bayram, Fırat Acar, Necdet Coşkun, Mehmet Demirel, Kaya Ece, Reşit Unak, Recep Delen, Suphi Durmaz ve İmdat Bayram’ın ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, silahlı isyan, uyuşturucu ticareti için teşekkül oluşturmak ve idare etmek’ suçlarından 36 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

MALATYA’DA DA BAYRAM’A DAVA

Hamit Bayram hakkında ‘Teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti yapmak’ iddiasıyla Malatya’da da dava açıldı. Hamit Bayram (35) ve şoförü Hüsnü Özbuz’un (39) Van’dan temin ettikleri eroini Malatya’da diğer sanıklardan Ali Karakuş ve Şevket Yetiş’e teslim ederek, birlikte pazarlamak ve kazancını paylaşmak için eylem ve fikir birliği içinde hareket ettikleri iddia ediliyor. Malatya Cumhuriyet Savcılığı’nın açtığı davada 4 sanık için 12- 30 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Sanıkların yargılanmasına Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Oğlum 30 kiloluk iş yapmaz biz yaparsak 1 ton yaparız

ESKİ milletvekili Mustafa Bayram’ın baskın sırasında darp edilen polislere, ‘Burada bizim kanunlarımız geçer, biz adamı ...... ederiz, adamlarımızı almaya geldik bize teslim edin’ dediği iddia ediliyor. Baba Bayram’ın olaydan sonra da, Malatya Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürü Fatih Tuncay Akbaş’a, ‘Benim oğlum 30 kilo uyuşturucu işi yapmaz, biz yaparsak 1 ton yaparız’ diyerek, yüklü miktarlarda uyuşturucu işini yaptığını ve organizasyon kurduğunu açıkça ifade ettiği de kaydediliyor.

Babasının adamları Hamit’i öldürecek

VAN’daki uyuşturucu skandalının peşini bırakmayan CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Mastafa Bayram’ın adamları tarafından emniyetin basılarak gözaltından kaçırılan Hamit Bayram’ın öldürülebileceği uyarısını dün de yineledi. Topuz, Hamit Bayram’ın çok ciddi ölçüde can güvenliği sorunu bulunduğunu bildirdi. Hamit Bayram’ın uyuşturucu müptelası olduğunu ve kendisini emniyetten kaçıran babasının adamları tarafından konuşmasın diye öldürülebileceğini öne süren Topuz, ‘Israr ediyorum. Güvenlik güçleri biran önce bu çocuğu bulup can güvenliğini sağlamalı’ dedi.
ŞABAN SEVİNÇ - HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 17:45:20
Güncelleme :14 Ağustos 2004 Cumartesi 21:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?