18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

2001 krizi ’ilahi ceza’ymış

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk , 2001 yılında yaşanan ekonomik çöküşte ’’metafizik güçlerin’’ de etkisi olduğunu savundu.

Ertürk, ’’Bu kadar suç işleyen bir sektör ve topluma birilerinin ceza vermesi gerekiyordu. Cezayı hak etmiştik’’ dedi. Ertürk, Maliye Teftiş Kurulu’nun 125. yıldönümü nedeniyle düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, yaşanan son krizlere dikkat çekti. Türkiye tarzı liberalleşmede, hukuk ve ahlakın bulunmadığını vurgulayan Ertürk, şöyle devam etti:

’’2001’deki çöküş bir ilahi afet miydi ya da piyasada elinde sopa olan birilerinin öfkelenip o sopayı başımıza indirmesi miydi? Ya da birilerinin komplosu muydu? IMF dediğimiz, iç ve dış güçler... Onlar mıydı? Bence hepsinin rolü var. Metafizik güçlerin de rolü olduğuna inanıyorum. Çünkü bu kadar suç işleyen bir sektör ve topluma birilerinin ceza vermesi gerekiyordu. Bu piyasa mıdır, ilahi güç müdür bilmem, bilemem ama Türk toplumu cezayı hak etmişti. Bir kolektif suç süreci yaşadık.’’

1990’lı yıllarda kendisine kredi kartı verilmeyen bir kişiye banka kurma yetkisi verildiğini belirten Ertürk, ’’1992 krizinde bütün işini kaybeden, 1996-1997’de hiç bir bankanın kredi vermediği bir kişi; ’Madem bana kredi vermiyorlar, ben de gidip banka alırım’’ diyerek banka sahibi oluyor’’ dedi.
CUMHURİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:11:14
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 17:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?