23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

2003'ün en beğenilen şirketleri belli oldu

Adecco ile Capital Dergisi’nin birlikte düzenlediği ’Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Araştırması’nın dördüncüsü, Arçelik’in üçüncü defa birinci olmasıyla sonuçlandı. Türkiye’nin en beğenilen ikinci şirketi Vestel, üçüncü şirketi ise Koç Holding oldu.

Geçen yılki sıralamada onuncu olan Ülker bu yıl dördüncü olurken, geçen yılın dördüncüsü Turkcell bu yıl beşinci oldu. Anketin saha çalışmaları, e-posta, telefon ve faks kullanılarak Temmuz-Eylül 2003 döneminde gerçekleştirildi.

Anketi yanıtlayan yöneticiler, ilk aşamada bir şirketi ’beğenilebilir’ kılan 18 kriterin önem derecelerini 1’den 10’a kadar uzanan bir ölçekte değerlendirdi. Ardından, ’Türkiye’de en beğendikleri şirket’ soruldu. Çalışmanın sağlıklı olması için yöneticilerin bu sorunun yanıtı olarak kendi çalıştıkları şirketi vermeleri engellendi.

Sıralamaya giren şirketler ödüllerini, 14 Ocak 2004 tarihinde Ritz Carlton Otel’de Adecco ve Capital tarafından düzenlenecek özel bir gecede alacaklar.

İnsan Kaynakları Danışmanlık firması olan Adecco’nun, 68 ülkede, 5 bin 800 şubesi, yaklaşık 28 bin çalışanı bulunuyor. Forbes 500 şirketi içinde yer alan Adecco, dünyanın 13 büyük pazarında, pazar lideri veya pazar ikincisi konumunda.
Türkiye pazarına 1994 yılında giren Adecco, bugün geldiği noktada İstanbul’da şehir geneline yayılan 3 şubesi, Ankara ve İzmir bölge ofisleri, on-site şubeleri, Seçme-Yerleştirme Hizmet Birimi ve yine Adecco Grubu’nun bir parçası olan Lee Hecht Harrison (Yeni Kariyere Geçiş Hizmetleri) birimi ile faaliyetlerine devam ediyor.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 13:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?