16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

221.maddeye çıkış aranıyor

Hükümet, PKK’lıların yasa hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını hedefliyor. Bu amaçla, teslim olan teröristlerden yararlanılacak ve teröristlerin aileleri devreye sokulacak.

221. maddeyle ilgili tartışmalar ‘örgüt kurucu ve yöneticisinin yakalanmasından sonra bilgi vermesi halinde cezasının indirileceği’ hükmünün ‘ceza hükmolunamaz’ şeklinde esnetilmesi üzerine odaklanıyor.

Muhalefet bunun af anlamına geleceğini belirtiyor. Böyle bir düzenleme af olacağından ve Meclis’te de nitelikli çoğunlukla kabul edilmesi gerektiğinden hayata geçirilmesine imkan verilmiyor.

Şimdi yasal bir değişiklikten ziyade, ‘Eve Dönüş’ü teröristlere daha iyi anlatabilmek için adam adama markaj uygulanması planlanıyor.

Kendiliğinden teslim olanların dağdaki arkadaşları ile temasa geçmeleri sağlanacak ya da aileleri üzerinden diyalog kurulacak. Bu şekilde teslim olan bir kadın militanın ikna yöntemiyle dağdan 8 kişiyi daha indirdiği belirtiliyor.

Etkin pişmanlık düzenlemesinden yararlanlara sağlanan ekonomik desteğin ve iş imkanlarının artırılması da gündemde.

23 Ocak’ta toplanacak Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nda da Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in gündeme getirdiği Kamu Düzeni Müsteşarlığı önerisinin ele alınması bekleniyor.

Bununla terörle mücadele için daha etkin bir örgütlenme modeli oluşturlması hedefleniyor.

ntv
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 21:02:21
Güncelleme :27 Aralık 2007 Perşembe 08:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ GÜNEŞ IP: 78.181.41.xxx Tarih : 26.12.2007 22:42:50

uyanık olun vatan hainlerine göz açtırmayın. Rahşan affına dönüşmesin. Sonra bu millete şehit ana, eş ve çocuklarına bunu hesabını veremezsiniz.O koltuklar size dar gelir....