30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

23 Nisan'da 'eşli' davet

MECLİS’teki ilk davetini 1 Ekim’de yasama yılı açılışı nedeniyle veren TBMM Başkanı Köksal Toptan, başlattığı geleneği sürdürdü ve 23 Nisan resepsiyonuna da "Bay ve Bayan Toptan" diye eşli davet yaptı.

Toptan’dan önce Meclis Başkanlığı’nı yürüten Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç’ın türbanlı olması nedeniyle kriz çıkmış; Arınç, resepsiyon davetiyelerine, davet sahibi olarak sadece kendi adını yazmak zorunda kalmıştı. Ancak resepsiyonlara milletvekilleri ve konuklar eşli olarak davet ediliyordu. Toptan, 1 Ekim açılış resepsiyonunda olduğu gibi 23 Nisan resepsiyonunda da konuklarını eşi Saime Toptan ile birlikte karşılayacak.

GÜL İLK KEZ LOCADA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, göreve seçildikten sonra ikinci kez Meclis’e gelerek resepsiyona katılacak. 1 Ekim’de Meclis kürsüsünden seslenen ve yeni dönem Türkiye’ye dönük mesajlar veren Gül, 23 Nisan’da ilk kez kendisi için ayrılan locada, özel oturum konuşmalarını dinleyecek. Gül, Meclis programına 1 Nisan’da olduğu gibi eşsiz katılacak. Toptan, bu yılki kutlamalarda yürüyüş ve konser etkinliklerini ise kaldırdı. Bu yılki kutlamalarda sadece resepsiyondan sonra havai fişek gösterisi yapılacak.

ÖĞRENCİ MECLİSİ

Meclis ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte gerçekleştirdiği Türkiye Öğrenci Meclisi de 25 Nisan’da toplanıyor. Toptan, toplantının geçici başkanlığını yapmayı planlıyor. Toptan, bu karardan vazgeçerse, kürsüye ’geçici başkan’ olarak ’en yaşlı üye’ sıfatıyla 21 yaşındaki Şırnaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Ceylan oturacak. Böylece eski başkan Bülent Arınç döneminden sonra ilk kez imam hatipli olmayan biri görev üstlenecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 10:27:34
Güncelleme :17 Nisan 2008 Perşembe 10:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?