18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

27 Türk şoförden dokuzu serbest

Dört gündür alıkonuldukları Azaz kentinden Halep’e getirilen ve Gaziantepli oldukları bildirilen Özdemir Yağmurlu, Celal Yıldırım, Hulusi Yaşar, Molla Ceylan, Muhammed Hayri Yılmaz ve Mustafa Kemal Kılıç isimli Türk şoförlerin önce sorgu hakimi tarafından ifadeleri alındı.

Altı Türk şoför tutuksuz yargılanacak

Daha sonra Gümrük Mahkemesi’ne sevk edilen altı Türk şoför tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Türk kamyon ve tanker sürücülerinin işlemlerinin yetişmesi halinde bu gece geç saatlerde Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndan yurda giriş yapabilecekleri öğrenildi.

Diğer şoförlerin durumu yarın belli olacak

İdlip kentinde gözaltına alınan 21 Türk şoföründen üçünün çıkarıldıkları mahkemenin belirlediği cezayı ödemeleri nedeniyle serbest bırakıldıkları, 18 şoförün ise yargılanmalarının yarına kaldığı bildirildi.

Halep Başkonsolosu Hulusi Kılıç, altı şoförün serbest bırakıldığını ancak Şırnaklı olan 18 Türk kamyon şoförünün yargılanmalarının yarına bırakıldığını söyledi.

Şoförlerle Halep Başkonsolosluğu olarak yakından ilgilendiklerini,bunun yanı sıra Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın sürekli kendisinden bilgi aldığını ve sorunun çözüme kavuşturulması için çaba gösterdiklerini ifade eden Kılıç, ’’İşlemler ve yargılama sürece Suriye’de biraz ağır ilerliyor. Tüm şoförlerin durumunun bugün netleşeceğini umuyorduk ama iş yine uzadı. Diplomasi trafiğini sürdürüyoruz. Sanıyorum yarın akşam saatlerinde buişi tamamıyla bitiririz’’ diye konuştu.

Türk şoförler ’Gümrük Kanunu’na muhalefet’ suçundan gözaltına alındı

Irak’a yük götürüp dönüşte Suriye’nin İdlip ve Azaz kenti üzerinden Türkiye’ye giriş yapmak isteyen 27 Türk şoförün kamyon ve tankerlerinde yapılan aramalarda 200 litreden fazla mazot olduğu tespit edilmiş, Türk şoförler ’Gümrük Kanunu’na muhalefet’ suçundan gözaltına alınmıştı.
cnn internatıonal
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 18:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?