19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

27 Türk şoförün durumları bugün belli olacak

Kılıç, "şu anda Türk şoförlerimizin durumu çok iyi. İdlip kentinde 21’i Şırnaklı, Azaz kentinde ise altı Gaziantepli şoför gözaltında tutuluyor. Tüm ihtiyaçlarını görevlilerimiz gideriyor. Bu işi en kısa sürede çözüme kavuşturmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’’ dedi.

Kılıç: "Diplomasi trafiğimiz sürüyor"

Türk sürücülerin güvenlik nedeniyle değil kural ve kanun ihlali yaptıkları için gözaltına alındığını kaydeden Kılıç, ’’sonuçta burası Suriye devleti ve onların kanunları geçerli. Tabii ki hukuki süreç bizdeki gibi değil. Gümrük Kanunu’na muhalefet suçu işlendiği için Sulh Ceza Mahkemeleri bu davayı görecek. Hukuki süreç burada biraz yavaş işliyor. Diplomasi trafiğimiz sürüyor" dedi.

Türk kamyonlarında 200 litre mazot bulundu

Suriye’nin Halep kentinde gözaltına alınan 27 Türk şoför ilk olarak geçtiğimiz pazartesi günü mahkemeye çıktı.

Türk şoförlerin kamyonlarında yapılan aramalarda 200 litrenin üzerinde mazot bulunduğunu belirten Kılıç, Suriye kanunlarına göre bunun yasak olduğunu ifade etti.

Olayın siyasi boyutunun kesinlikle bulunmadığının altını çizen Kılıç, ’’olayla ilgili hukuki süreç başladı, en kısa zamanda çözeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Şoförler tartaklandıklarını iddia etti

Şoförlerden Davut Abracı, Suriyeli görevlilerin "neden ABD birliklerine mal taşıyorsunuz?" diye sorduklarını, bazı arkadaşlarının tartaklandığını, bir kişinin de hastaneye kaldırıldığını belirtmişti.
TRT
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 11:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?