20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

28 Mart seçimlerine ilişkin geçici aday listeleri yarın ilan edilecek

28 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin geçici aday listeleri, ilçe ve il seçim kurullarınca yarın ilan edilecek.
Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim takvimine göre, siyasi partiler, bugün saat 17.00’ye kadar aday listelerindeki eksiklikleri tamamlayacaklar. İlan edilen geçici aday listelerine karşı itirazlar, 29 Şubat’ta başlayacak. İl ve ilçe seçim kurulları, geçici adayların, kanunda yazılı adaylık şartlarını taşıyıp taşımadıklarını 1 Mart’ta incelemeye başlayacak.
Geçici aday listelerine adayların ve siyasi partilerin itirazda bulunmaları ve bu itirazların karara bağlanması ise 2 Mart Salı günü sona erecek. İlçe seçim kurulu kararlarına karşı il seçim kuruluna, il seçim kurullarının Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarına ilişkin kararlarına karşı da YSK’ya 3 Mart Çarşamba gününe kadar itiraz edilebilecek. Bu itirazlar, 4 Mart’ta karara bağlanacak. Siyasi partiler, 5 Mart’a kadar aday listelerindeki eksikliklerini tamamlayarak ilgili ilçe ve il seçim kuruluna bildirecek ve kesin aday listeleri, 6 Mart Cumartesi günü il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek.
ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2004 Perşembe 12:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?