22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'3. Dünya savaşı kapıda'

ABD'deki Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı bir ankete göre, halkın yüzde 47'si Irak savaşının terörle mücadeleye zarar verdiğini düşünüyor.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, ABD'lilerin yüzde 45'i, Londra'daki metro saldırılarından sonra, Irak savaşının ABD'de de benzer terör saldırıları yapılması riskini artırdığını düşünüyor.

Bu oranın geçen sonbaharda sadece yüzde 36 olduğuna dikkat çekiliyor.

Araştırmaya göre çoğunluk terörün Irak savaşı ile bağlantılı olduğuna inanıyor. ABD halkının yüzde 52'si Irak'ta istikrar kuruluncaya kadar ABD askerlerinin bu ülkede kalması gerektiğini düşünüyor. Halkın yüzde 49'u ise Irak'ta savaşa girme kararına hala destek veriyor.

Araştırmaya katılan her 10 ABD'liden 6'sı, eninde sonunda ABD'nin Irak'ta istikrarlı bir hükümet kurmayı başaracağına inanırken, halkın 3'te 1'i ABD'nin bu konuda başarısız olacağını düşünüyor.

ABD Başkanı George Bush'un Irak'taki durumu 'başarılı bir neticeye'
ulaştıracak açık bir plana sahip olduğuna inanan ABD'lilerin oranı ise yüzde 27. Araştırmada bu oranın bugüne kadarki en düşük seviyede olduğuna dikkat çekiliyor.

Üçüncü Dünya savaşı ihtimali

Associated Press ve Japon haber ajansı Kyodo tarafından ortaklaşa yapılan bir başka kamuoyu araştırmasına göre, her 10 ABD'liden 6'sı Üçüncü Dünya savaşının çıkacağına inanıyor. Araştırmaya katılan her üç Japondan biri de aynı düşüncede.

Araştırmaya katılan ABD'lilerin 3'te 1'i, 6 ağustos 1945'te Hiroşima, 9 Ağustos 1945'te ise Nagazaki'ye ABD tarafından atom bombası Atılmasının kaçınılmaz bir durum olduğunu savunuyor. Japonların 4'te 3'ü bu kentlere atom bombası kullanılmasının gereksiz olduğunu düşünüyor.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 10:44:03
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 20:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?