19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

’3 Ekim’e kadar Türkiye Kıbrıs’ı tanımak zorunda’

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 3 Ekim’e kadar Türk hükümetinin Rumların temsil ettiği Kıbrıs Cumhuriyetini tanımasını bekliyoruz açıklamasında bulundu.

Brüksel’de AB konseyi toplantısında Berlusconi, müzakerler başlamadan önce Kıbrıs’ın önceden tanıması gerektiğini kaydetti.

Berlusconi, "Türkiye’ye (Kıbrıs)’ı tanıması için gerekli zamanı vermek amacıyla 3 Ekim tarihini seçtik. Bu gerekli, zira bir aileye bir ferdini tanımadan girilmez" diye konuştu.

Zirve yemeğinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye, meclisinin (Kıbrıs)ı tanımasını sağlamak için zaman istemişti. Bu zaman verildi" diyen Berlusconi, "zirvede bazı ülkelerin isteklerinin de dikkate alındığını, Fransa’nın Avrupa anayasası konusunda referandum düzenleyebilmek için 2005’in ikinci yarısında görüşmelerin başlamasını istediğini" söyledi.

Berlusconi, Türkiye ile üyelik görüşmelerinin 3 Ekim 2005’te başlatılmasına yönelik anlaşmanın, Fransa ve Avusturya gibi bazı ülkelerin görüşmelerin başlama biçimi konusundaki endişelerine yanıt veren "tam bir zafer" ve Türkiye ile Avrupa için iyi bir uzlaşma çözümü olduğunu kaydetti.



AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 01:41:45
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 01:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?