25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

3 gün daha yanacak!

GEBZE'DE SUNTA FABRİKASINDAKİ YANGIN

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir sunta fabrikasında dün akşama doğru çıkan yangın, ancak sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Ancak yangının tamamen söndürülmesinin 3 gün daha süreceği tahmin ediliyor

 Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir sunta fabrikasında tomrukların depolandığı bölümde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Gece boyu devam eden yangına Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul ve Adapazarı'ndan gelen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Havanın aydınlanmasıyla çalışmalara helikopterler de destek verdi ve alevler kontrol altına alındı. Söndürme ve soğutma çalışmalarıysa devam ediyor.

Ancak alevlerin tamamen söndürülmesinin 3 gün daha süreceği tahmin ediliyor. Fabrikadaki 35 bin ton kerestenin tamamı yandı.

Fabrikanın demiryoluna yakınlığı nedeniyle tren seferleri de akşamdan itibaren durduruldu.

Haydarpaşa'dan Adapazarı ve Gebze banliyö seferlerinin yanısıra şehirler arası tren seferleri de yapılamıyor.

Sabah 07'deki Doğu Ekspresi seferi de iptal edildi. İstanbul yönüne gelen yolcular otobüslerle taşınıyor.

Önceki haber

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SUNTA FABRİKASI

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Tever Sunta'da çıkan yangın devam ediyor. Kocaeli ve İstanbul'daki itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında yaklaşık 65 bin ton tomruğun tamamı alevler altında bulunuyor.
Yaklaşık 4 saattir yangını kontrol altına almaya çalışan itfaiye ekipleri alevlerin 65 dönüm alanda bulunan tomrukların tamamına sıçraması nedeniyle henüz başarılı olmadı. İtfaiye ekipleri, sunta yapımında kullanılan tomruklardaki yangının çevre sanayi kuruluşlarına sıçma ihtimali bulunması nedeniyle soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, yangının, alanda bulunan tomrukların yüzde 50'sini küle çevirdiğini ifade ederek yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade etti. Karabulut, "Henüz yangın kontrol altına alınamadı. İtfaiye ekiplerimiz yangının diğer sanayi kuruluşlarına sıçramaması için çalışmalara devam ediyor" dedi.

Öte yandan Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın yangın bölgesine gelerek olayları bizzat takip ettiği ve itfaiye ekipleri ve diğer yetkililerden kısa süreli aralıklarla bilgi aldığını öğrenildi.

 

GEBZE'DE SUNTA FABRİKASINDAKİ YANGIN
GEBZE'DE SUNTA FABRİKASINDAKİ YANGIN

İHA/ajanslar
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2010 Pazar 10:27:42
Güncelleme :18 Temmuz 2010 Pazar 12:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.105.176.xxx Tarih : 19.07.2010 01:12:44

Geçmiş olsun..şu yangın olaylarını hayretle okur,üzülürüm.Tirilyonluk kayıplar oluyor.yazık.Sıfır yangın mümkün,hemde çok az maliyetle....