25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

3 kadını öldürüp yedi!

İngiltere'de üç hayat kadınını yaylı tüfekle öldürdükten sonra yediğini itiraf eden Stephen Griffiths, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, kendini "Yaylı Tüfek Yamyamı" olarak adlandıran Griffiths için, "Cinayetlerin işleniş şekli o kadar gaddarca ki, sanığın ömrü boyunca hapiste kalması gerekiyor" dedi.

Kriminoloji doktora öğrencisi olan 40 yaşındaki Griffiths ülkenin Leeds şehrinde görülen davada suçlu bulundu.

Griffiths davada, Suzanne Blamires (36), Shelley Armitage (31) ve Susan Rushworth (43) isimli hayat kadınlarını öldürdüğünü itiraf etti.

Davaya bakan Hakim Charles Openshaw kararı şu cümleyle açıkladı: "Cinayetlerin işleniş şekli o kadar gaddarca ki, sanığın ömrü boyunca hapiste kalması gerekiyor."

Stephen Griffiths, mahkemeden önce polise verdiği ifadede, kadınları öldürdükten sonra yediğini söyledi.

Griffiths, polisin "Kaç kişiyi öldürdün?" sorusuna parmaklarıyla 6'yı göstererek cevap verdi. Ama daha fazla detay vermedi.

Polis, Yorkshire kasabasında öldürülen Rebecca Hall (19), Yvonne Fitt (33) ve Gemma Simpson (23) isimli üç kadının katilinin de Griffiths olup olmadığını araştırıyor. Dövülerek öldürülen hayat kadını Hill'in cesedi 2001 yılında Griffiths'in yaşadığı Bradford şehrindeki bir ara sokakta bulunmuştu. Bıçaklanarak öldürülen ve uyuşturucu bağımlısı olan hayat kadını Fitt'in cesedi ise 1992'de Leeds'teki Otley kasabasında gömülü olarak bulunmuştu. Hayat kadını olmayan Simpson ise Mayıs 2000'de Leeds'ten Huddersfield'e seyahat ederken ortalıktan kaybolmuştu.

Polis, mayıs ayında öldürülen Suzanne Blamires'in vücudunun 81 parçasını bulmuş, ayrıca kadının kafasına saplanmış yaylı tüfek oku ve kırılmış bıçak tespit etmişti. İngiliz basını, Griffiths'in doktora tezini, yaşadığı Bradford şehrinde 19'uncu yüzyılda işlenen cinayetlerle ilgili yazdığını bildirdi. Griffiths, öldürdüğü kadınlardan Blamires'e saldırırken kamera görüntülerinin ortaya çıkmasıyla mayıs ayında yakalanmıştı.
 


 

...
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 12:04:22
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 12:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?