30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

3 kardeşin feci sonu

Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nde annelerinin üzerlerine kapıyı kilitleyip alışverişe çıktığı 3 kardeş, çıkan yangında dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Olay, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Aslanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Bir süredir işsiz olan 26 yaşındaki Arif Demircan, iş aramak için gittiği Kahramanmaraş'ta bir fabrikada iş buldu. Pazartesi günü iş başı yapacak olan Arif Demircan, eşi Aslı Demircan'ı arayıp müjdeli haberi verdi, akşam eve geleceğini söyledi. Aslı Demircan bunun üzerine akşam yemeği için evde uyuyan çocukları, 6 aylık Zeynep, 4 yaşındaki Mehmet Fatih ve 3 yaşındaki Fatma Nur'un üzerine kapıyı kilitleyerek çarşıya çıktı.

Bir süre sonra Aslı Demircan'ın evinden duman çıktığını gören komşuları, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Evden çocuk çığlıkları geldiğini fark eden komşuları, kapı ve pencereleri kırıp baygın halde bulunan çocukları evden çıkardı. Bu sırada eve gelen anne Aslı Demircan, sinir krizi geçirdi.

SADECE BİR AMBULANS VAR
Çocukları evden çıkaran komşular, hemen 112 acil servisi arayarak ambulans istedi. Ancak görevlinin ilçede 1 ambulans olduğu ve onunda bir hastayı Gaziantep'e götürdüğünü söylemesi üzerine çocuklar özel araçla Nurdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumları ağır olan çocuklar, burada ilk müdahalenin ardından çevre ilçelerden çağırılan ambulanslarla Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan çocuklar, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Nurdağı Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Durmuş Gülsoy, ambulans durumu ile yaptığı açıklamada "Hastanemize ait bir 112 Hızır Acil ambulansımız var. Nurdağı çok hareketli bölge olduğu için sürekli kaza ve hastamız olmaktadır. 112 ambulansımız çoğu zaman olaylara cevap veremediğinden dolayı İslahiye ve komşu ilçelerden istemekteyiz. Yangının olduğu anda ambulansımız Gaziantep'e hasta götürmüştü. Burada ilk müdahaleleri yapılan çocuklar yine başka ilçelerden gelen ambulanslarla Gaziantep'e götürülebildi. Yani ambulansların hareket ettiği sıralarda herhangi bir olay olsa, bir başka ambulansa ihtiyaç duyulsa belki de cevap vermemiz zor olacaktı" diye konuştu.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatılırken, çocukların cesetlerinin Nurdağı Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü bildirildi.

 

...
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2011 Cumartesi 12:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?