18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

3 Türk takımı Avrupa'da yok

Türk futbolu için kara gün. UEFA, Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'u Avrupa kupalarından 1 yıl men etti.

Beşiktaş'ın men gerekçesi mali sebepler... Bursaspor ise eski futbolcusu MBesuma'nın bonservis bedelinin geç ödenmesinden dolayı UEFA Disiplin Kurulu tarafından 200 bin Euro cezaya çarptırılmıştı.

Yeşil beyazlı kulüp, UEFA Tahkim Kurulu'na taşıdığı konu karara bağlandı. UEFA, yeşil beyazlı kulübe 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası verdi. Gaziantepspor ise diğer futbol kulüplerine yapılması gereken ödemeleri geciktirdiği gerkçesiylemen edildi.

Beşiktaş Kulübü, finansal durumundaki sıkıntıdan dolayı UEFA tarafından Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Levent Erdoğan ‘itiraz için CAS’a başvuracağız’ dedi.

1 Mayıs'ta Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, UEFA'nın İsviçre'nin Nyon'daki merkezinde UEFA yetkilileriyle görüşmesinin ardından 500 bin euro ceza karşılığı 3 yıl ertelenen cezaya UEFA müfettişleri itiraz etmişti. Bunun sonucunda tekrar görüşülen dava karara bağlandı.

Başkan Fikret Orman'ın bugün sabah saat 10.00'da avukat Emin Özkurt ve kulübün dış ilişkiler sorumlusu Emin Usta ile birlikte geldiği UEFA merkezinde yapılan görüşme sonrasında Beşiktaş'a 1 yıl UEFA kupalarından men cezası verildi.

FİKRET ORMAN: "ÇOK ÜZGÜNÜM"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Tahkim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Fikret Orman şunları söyledi: "Çok fazla şey söylemek istemiyorum. Heyet "Neler yapmak istediğinizi anladık" dese bile geçmişten gelen bu UEFA kurallarına uymayan durum nedeniyle bir ceza vermeleri gerektiğini söylediler. Gelecek sezon UEFA maçlarında olmayacağız. Ayrıca 200 bin Euro da ceza aldık. Bunun bir aşama sonrasında CAS'a gideceğiz. Şahsi olarak çok üzüntülüyüm. Beşiktaş böyle şeylerle muhattap olmamalı. Benim başkan olduğum yerde bir daha olmayacak."

CELAL KOLOT: İLK KAZMA FUTBOL TAKIMINA VURULMALI

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Celal Kolot, siyah beyazlı takımın Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesini değerlendirdi.

Kolot, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Böyle bir ceza bekliyordum. Benim için bir sürpriz olmadı. Bu Fikret Orman'ın bir suçu değil. Tamamen bir önceki yönetimin başkanı olan Yıldırım Demirören'den kaynaklanmaktadır. Aslında yönetim, hemen radikal kararları alıp, bu fırsatı değerlendirmeli ve yeni bir çıkış planı aramalıdır. İlk kazma futbol takımına, daha sonra da inşallah İnönü'ye vurulur."

"TÜRK FUTBOLU AÇISINDAN İYİ OLMADI"

UEFA'nın Beşiktaş'ı Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men etmesi, Süper Lig kulüplerinde de büyük yankı uyandırdı.

Beşiktaş'a verilen men cezasıyla ilgili olarak Süper Lig kulüplerinin başkanlarının DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptıkları açıklamalar şöyle:

NEVZAT ŞAHİN (Kardemir Karabükspor Başkanı): "Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılamaması, hem Beşiktaş camiası, hem de Türk futbolu açısından iyi olmadı. UEFA'nın Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından 1 yıl men etmesini üzüntüyle karşıladık. Ama futbolun içersinde bu tür olaylar var. Bu tür sıkıntılara girmemek içinde gerekli planlamaların, tedbirlerin zamanında alınması ve yapılması gerekiyor. Keşke planlamalar zamanında doğru yapılsaydı. Beşiktaş camiası büyük, köklü bir kulüptür ve bunun altından kalkacaktır."

HASAN AKINCIOĞLU (Medical Park Antalyaspor Başkanı): UEFA'nın Beşiktaş aleyhine verdiği ceza, son derece üzdü. Karar, Türk futbolu adına da üzüntü yarattı. Beşiktaş gibi önemli bir kulübün böyle bir cezaya çarptırılması elbette hoş değil. Bu ve buna benzer kararın, bir daha yaşanmamasını diliyorum."

ALİ KAHRAMANLI (Mersin İdmanyurdu Başkanı): "Bu ceza, çok üzücü bir durum. UEFA'nın biraz esnek davranması gerekiyordu. Bütün kulüplerin borçları var. Beşiktaş Kulübü, buna itiraz edecektir. İnşallah bu meseleyi çözerler. Buna inanıyorum."

NEDİM TÜRKMEN (Orduspor Başkanı): "UEFA tarafından Beşiktaş'a verilen cezayla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Yorum yapmamızda zaten şık olmaz."

...
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2012 Çarşamba 12:52:51
Güncelleme :30 Mayıs 2012 Çarşamba 17:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?