19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

30 Ağustos'a şenlikli kutlama

Genelkurmay Başkanlığı Zafer Bayramı’nın 82. yıl kutlamaları için konserler, billboard ilanları, sanatçılı kliplerle süslü bir kampanya hazırlayıp "halkla ilişkiler’ atağına geçti.

VATAN gazetesinin haberinden alıntılayarak aktarıyoruz:

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı farklı ve hayli renkli bir şekilde kutlanacak. TSK 26 -31 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan Zafer Haftası nedeniyle adeta bir kampanya başlattı. Hazırlıklar birçok ilk gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin her yerinde ilk kez billboardlar "Zafer Bayramı kutlu olsun. Nöbetteyiz" başlıklı afişlerle donanacak. Genelkurmay Başkanlığı ayrıca 10 adet 45’er saniyelik video-klip daha hazırlattı. Barışa destek, köye destek, deprem çalışmaları, Türk Yıldızları, Mehmetçiğin uluslar arası etkinlikleri temalı bu klipler de hafta boyunca televizyonlarda yayınlanacak.

En büyük sürpriz ise ünlü sanatçıların yer alacağı 30 Ağustos küpleri ve konserler... Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan 23 ayrı küpte Türkiye’nin en tanınmış müzisyen, sinema sanatçısı, manken ve sahne sanatçıları bayram kutlama mesajları verecek. Milyonların Orhan babası Orhan Gencebay bu kez "Batsın bu dünya" diye haykırmayacak ama Atatürk’e ve Cumhuriyet’e bağlılık sözü verecek.

Dev sanatçı kadrosu
Televolelerin vazgeçilmez aktörü Mehmet Ali Erbil ilk kez böylesine ciddi bir mesaj verecek. Bayram kutlama mesajları için çekilen küplerde Genelkurmay Başkanlığı adına şu sanatçılar görev aldı: Meltem Cumbul, Cem Özer, Berna Laçin, Serhat Özcan, Burak Hakkı, Çağla Şıkel, Müjdat Gezen, Ceyda Düvenci, Ahmet Mekin, Melek Baykal, Alişan, Sema Şimşek, Zeki Alaysa, Hülya Koçyiğit, Kerem Alışık, Muazzez Ersoy, Seda Sayan, Vatan Şaşmaz, Mehmet Ali Erbil, Emel Sayın, Deniz Seki, Kenan Işık ve Orhan Gencebay. Bu sanatçılar, Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan kliplerde Atatürk’e Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatma sözü verecek. Ankara Garnizonu, Muazzez Abacı, Selahattin Alpay, Nahide Tokgöz ve Nazlı Öksüz’ün konserlerine yer verirken, Zafer Haftası’nın son gününde resmi geçidin yapılacağı hipodrom da Sertab Erener ve Muazzez Ersoy’un şarkılarıyla çınlayacak.

Alışveriş Merkezi’nde asker gören yan yan bakıyor
Ankara’da 5 büyük alışveriş merkezinden girenler önce bir durakladı: "Merhaba... Büyük Zafer’in 82’inci yıldönümü nedeniyle Zafer Haftası kutlanacak. 31 Ağustos’a kadar birbirinden renkli etkinliklerimiz olacak. Sizleri de aramızda görmekten çok mutlu olacağız..."

Bunları söyleyen bir kadındı. Yüzbaşı Yasemin! Hava Yüzbaşısı Yasemin Migros’taki bu bayraklı, posterli stantta yalnız değildi. Yanında Deniz ve Kara Kuvvetleri’nden iki askeri temsilci daha bulunuyordu. Üçü birlikte gelip geçeni Zafer Haftası’nı birlikte kutlamaya çağırıyordu. Alışverişe gelen vatandaşlar üniformalı bu stant görevlilerine bakakalıyor, adımlarını yavaşlatarak geçerken gördükleri ilgi üzerine kendilerine uzatılan broşürlere
yaklaşabiliyorlardı. Ondan sonra da başlıyordu sorular:

* Nedir bu? Türk Hava Kurumu’nun bir kampanyası mı yoksa Mehmetçik için yardım mı topluyorsunuz?
Hayır. Sizi Zafer Haftası etkinliklerimizi anlatmak istedik.

* Aaa, gerçekten mi? Nasıl?
Mesela çok güzel konserler var. Sertab Erener, Muazzez Ersoy...

* Çok güzel ama ücretli mi?
Hiç olur mu? Bizim konuğumuz olacaksınız.

* Kimin yani?
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin...

* Sahi mi? Daha önce hiç böyle bir şey duymamıştım.
Tabii, bu ilk kez. Halkımızla birlikte kutlama etkinliklerini bu yıl başlatıyoruz.

Artık meraklanma sırası bize geçiyor. Görevlilere soruyoruz:

* Nasıl görevlendirildiniz? "Stantta durulacaaak, dur!" mu dediler?
(Deniz yarbayı gülerek yanıtlıyor) Ben mühendisim, çağırıldığımda etkinliklerde kendi alanımla ilgili görevlendirildiğimi sanmıştım ama stantta durmam söylendi.

* Şaşırdınız mı?
Tabii ilk kez böyle bir şey yapıyoruz, şaşırdık. Ama çok da hoşumuza gitti halkla içice olmak..

* İlgi gördünüz mü peki?
Çok. İnsanlar gelip "Sizinle gurur duyuyoruz. Mutlaka geleceğiz" diyorlar. Sorunlarını anlatanlar, askerlik anılarını anlatanlar.. Uzun uzun sohbetler ettik.

* Ama biraz da şaşırıyorlar galiba?..
Haklılar, ilk defa böyle bir şey gördükleri için önce biraz yan bakarak geçiyorlar.
VATAN
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 15:16:32
Güncelleme :26 Ağustos 2004 Perşembe 15:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?