16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

300 asker gece yarısı Irak'a girdi

Reuters haber ajansı, üst düzey bir Iraklı askeri yetkiliye dayanarak, 300 Türk askerinin geceyarısı Irak'ın kuzeyine girdiğini duyurdu.

Habere göre, hafif silahlı Türk askerleri Irak'ın Kelareş bölgesinin 2-3 kilometre içlerine ilerledi. Aynı kaynak, bölgede çatışma olmadığını bildirdi.

Reuters haber ajansının "flaş haber" olarak duyurduğu iddiayla ilgili olarak, Türk makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Kandil Dağı bombalandı

Genelkurmay Başkanlığı, 16 Aralık'ta, Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK'ya ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının uyguladığı geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulduğunu bildirmişti.

Böylece TSK, PKK'ya karşı tarihinin en geniş kapsamlı hava operasyonuna imza attı.

Kuzey Irak harekatında birçok gelişmiş savunma teknolojisi ilk defa kullanıldı. Operasyon sırasında modernize edilmiş F-4 2020 ve F-16'lar bölgede birlikte görev yaptı.

Irak'tan operasyona kınama gelirken, ABD, PKK terörüyle mücadele için herşeyin yapılması gerektiği açıklamasında bulundu.

Terörle mücadele kapsamında, sınır ötesinde ilk nokta operasyon ise, 1 Aralık tarihinde yapılmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı, ''Irak sınırları içinde 50-60 kişilik PKK'lı terörist gruba müdahale edildiğini'' duyurmuş ve ''İhtiyaç olursa bölgeye diğer unsurlarla müdahale edilecektir'' demişti.

cnn
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 11:44:01
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 18:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?