19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

300 isimden 'Türk' bildirisi

Türkiye'nin tanınan siyasetçi, akademisyen, bürokrat, edebiyatçı ve işadamları Anayasa'dan Türk kelimesinin çıkarılmasına bir bildiri hazırlayarak tepki gösterdi.

İmralı süreci çerçevesinde "Akil İnsanlar" projesi tartışılırken, aralarında Tarihçi İlber Ortaylı, Abdullah Öcalan Davası Savcısı Talat Şalk, Emekli Org. Edip Başer, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Mümtaz Soysal, Yaşar Okuyan, Şükrü Sina Gürel'in yanı sıra çok sayıda akademisyen, siyasetçi, bürokrat, edebiyatçı ve işadamının bulunduğu 300'e yakın isim "Türk milletine çağrı" başlıklı bir duyuru yaptı.

3 maddeden oluşan ve "Türk milletine çağrı" başlığını taşıyan bildiri, Ankara'daki Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen bir toplantı ile duyuruldu. Bildirinin tertip komitesinde Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Prof. Dr. Bican Ercilasun, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. İskender Öksüz ve Sadi Somuncuoğlu yer aldı. "Aşağıda imzası bulunan bizler Türk Milleti'nin aklı selimine sesleniyor, tarihin bu dönemecinde Türk milleti adına hareket edenleri uyarıyoruz!" diye başlayan bildiriyi imzacılar adına Prof. Dr. Mustafa Kafalı okudu. Bildiride şunlar yer aldı:

1- Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ve sahibi olan Türk milletinin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamaz.

2- Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz

3- Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayın Osmanlı ile devam eden Türk Milleti'nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk'ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz.

 

...
Yayın Tarihi : 27 Mart 2013 Çarşamba 15:21:09
Güncelleme :27 Mart 2013 Çarşamba 15:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL ÖZKAN IP: 85.105.182.xxx Tarih : 27.03.2013 17:00:33

 İYİ GÜZELDE BUNU BİRDE  KAFASINI KUMA GÖMMÜŞ  KIÇI AÇIKDA  KALMIŞ BEYİN DİYE TAŞIDIĞ ŞEYİN NEYE YARADIĞNI İDRAK EDEMEMİŞ İSLAM DİYE SARILDIĞI DİNİN ESASLARINI ANLAMAMIŞ  ÖTEKİ DÜNYAYI  [AHİRETİ]  KAİNATIN SADECE BU EVRENDEN OLDUĞUNU YAPDIĞI  İŞİN SADCE KENDİNİ ALAKADAR ETDİĞİNİ  ESASINI BÜTÜN ANADOLUYU YANİ  KOCA TÜRK MİLLETİNİ BAĞLADIĞINI BUNLARDA KENDİNİNDE ÇOK BÜYÜK SORUMLULUK ALTINDA OLDUĞUNU    HATIRLAMAYIP KENDİ ÇIKARLARINDAN BAŞKA DÜŞÜNMEDEN BAŞKA ÜLKELERİN TAŞ ÖRENLİĞİNİ YAPAN KİŞİLERİ BU ÜLKENİN BAŞINA BELA EDENLERE NASIL ANLATACAKSINIZ BUNLARI KOSA İLE BİÇSENİZ KAR ETMEZ O KADAR ÇOĞALMIŞLARKİ TIPKI  TARLADA BİTEN YABANİ OTLAR GİBİ  BUNUN İÇİN İYİ BİR DEZENFEKDE ETMEK YANİ İLAÇLAMAK GEREKİRKİ BUNUN İÇİN YENİ MUSTAFA KEMALLER YENİ İSMET PAŞALAR VEEN BAŞTA YENİ BİR MİLLİYETÇİ TÜRK RUHU GEREKLİ BUDA ANCAK LAZIYLA ÇERKEZİYLE ARNAVUTUYLA KÜRDİYLE ZAZASIYLA VEL HASIL BU ÜLKE İÇİNDE YAŞIYAN BU TOPRAKLARI YURDU SAYAN  BURADA Kİ TÜM ETNİK GURUPLARI KARDEŞ KABUL EDEN  DİN DİL IRK MESHEP AYRILIĞI GÖZETMEDEN   BİR BAYRAK ALTINDA TOPLANMAKDAN İLERİ GELİR  YÜZBİNLERİN TOPLANDIĞI BİR TOPLUMDA BİR TÜRK BAYRAĞININ BULUNMADIĞINI VE BUNA TEPKİ GÖSDERMİYEN MİLYONLI VE ONLARIN HALA BAĞIRLARINA BASIP ALLAHDAN DAHA ÇOK  BAĞLANDIKLARI  ADETA İLAH KABUL ETDİKLERİ YADA BAZILARININ DEDİĞİ GİBİ KORKTUKLARI    Kİ BU DÜNYAA KORKULACAK TEK ŞEY ALLAH  OLDUĞUNU UNUTANLARI    NASIL HIZAYA GETİRECEKSİNİZ  BUNU YAPAMADIKÇA YADA YAPAMADIKÇA DEĞİŞEN BİRŞEY OLMAZ  UNUTMAYIN DÜŞMAN  MÜSLÜMAN ORDUSUNU YENEMEYİNCE  KILIÇLARININ UCUNA KURAN SAYFALARINI  TAKIP MÜSLÜMAN ASKERLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜMÜŞ BİZ KURANA KILIÇ SALLMAYIZ DİYE GERİ ÇEKİLMİŞ BUNU GÖREN RESULLAH ASKERE  SESLENİP ÖNEMLİ OLAN O KAĞIT PARÇALARI DEYİL O KAĞIT PARÇALARI VASITASIYLA SİZE TEBLİĞ EDİLENLERİ  YANİ ALLAHIN EMİRLERİNİ YERİNE GETİRMEK  ONUN ELÇİSİNİN SÖZLERİNE İNANMAKDIR  DEMEMİŞMİYDİ  PEKİ ŞİMDİ BU HALK BU GÜN BAŞTAKİNİ ALLAHIN ELÇİMİ SANIYOR DEMEKKİ BÜYÜK BİR YANILGI İÇİNDELER  AMA FARKINDA DEYİLLER  FARKINA VARDIKLARINDA İNŞALLAH İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLMAZ  SİZ BAŞARILAR DİLER  CÜMLE HALKA HAKTAALADAN HİDAYETE ERMELERİNE DUA ETMEKDEN BAŞKA ELİMDEN NE GELİRKİ BU DÜNYADA KORKULACAK İKİ ŞEY VARDIR  YA   ALLAHDAN KORKACAKSIN YADA YADA ALLAHDAN KORKMAYAN DÜZENBAZDAN...