19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

34 yıl ceza aldı kayıplara karıştı

Yurtbank’ın zarara uğratılmasına ilişkin davada ’üç ayrı dolandırıcılık’ suçundan toplam 34 yıl 7 ay hapis ve 69 trilyon 307 milyar 925 milyon lira ağır para cezasına çarptırılan Ali Balkaner, duruşmada verdiği ifadeden sonra kayıplara karıştı.

Balkaner, önceki gün tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasında ifade verdikten sonra fenalaştı.

İnternational Hospital’a götürülen Balkaner bu saatten sonra bulunamadı.

Avukatı Deniz Ketenci, "Nerede bilmiyorum. Haber alamıyoruz. Hastaneden tek başına ayrılmış" dedi. Balkaner’in hastaneye akşam geldiği öğrenilirken, yetkililer, saat 18.00’de tek başına hastaneden ayrıldığını söyledi.

Polis "harekete" Geçti

Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Balkaner’in yakalanması için polis harekete geçti. Başlatılan çalışma kapsamında öncelikle Balkaner’in gideceği adresleri belirleyen polis, önceki gece ikisi Kadıköy’de, biri Bahçeşehir biri de Ataköy’de olmak üzere dört eve baskın düzenledi, ancak Balkaner’in izine rastlayamadı.

Öte yandan, devlete trilyonlarca zararı olan diğer batık bankalarla ilgili davalar, yasa değişikliği nedeniyle gönderildikleri ekonomik suçlarda ihtisas mahkemesi olarak kurulan 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

2000’de başlatılan ’Kasırga’ operasyonuyla Egebank, Etibank, Bank Kapital, Sümerbank, Yurtbank ve Bankekspres sahip ve yöneticileri gözaltına alınmıştı. Yasa ile DMG’lerin kapatılmasından sonra davalar 8. Ağır Ceza’ya devredildi. Süren davalarda tutuklu sanık bulunmuyor.
RADİKAL GAZETESİ
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 13:41:38
Güncelleme :19 Aralık 2004 Pazar 13:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?