17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

35 Türk şoförün cesetleri morgda

Irak’ta Türk şoförlerine yönelik saldırılar sürerken, Mardin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Baraj tarafından ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bugüne kadar 150’den fazla Türk kamyon şoförünün öldürüldüğünü söyleyen Ali Baraj, hükümetin soruna ilgisiz kaldığını belirtti. Irak’ta cereyan eden olaylar ve Türk kamyon şoförlerinin biriken sorunlarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Baraj, Irak’a 30 gün önce giriş yapan 4 bin aracın çeşitli parklarda dağınık bir vaziyette rehin olarak bekletildiklerini söyleyerek, şunları söyledi:

"Şu anda bizim Mardin ili ve ilçelerine kayıtlı olan 50 bin kamyoncumuz bulunmaktadır. Bunların hepsi geçimini Irak’a yük taşıyarak sağlıyorlar. Bu şoförler devlete vergisini ödüyor. Aksaklıklar had safhada. Ben bütün Güneydoğu ve Anadolu şoför esnafları adına yetkililerden Irak’a giden şoförlerin can güvenliğini sağlamasını istiyorum. Biz Türkiye olarak savaşta değiliz ama şoförlerimiz her an her zaman savaşın içindedirler. Onların savaşı ekmek savadır. Şoförlerimiz yurt dışına çıktığı zaman can güvenliği yoktur. Bugün en mağdur en yoksul olan şoförlerimiz, Türkiye ekonomisine en büyük katkıyı sağlamaktadır. Her gün 1-2 şoförün cenazesi gelmektedir. Toplam öldürülen şoför sayısı 150’yi buldu. Bizim Türk şoförleri her gün ABD askeri kadar ölüyor. Bunu kimse söylemiyor. Şoförlerin can güvenliğini sağlayacak hükümeti fenerle arıyoruz. Irak’tan gelen bir arkadaşımızın ifadesine göre, Musul’da 35 Türk şoförüne ait ceset morgda duruyor. Irak’a gönderdiği evlatlarından bir aydır haber alamayan aileler, gidip Musul’daki morgdan çocuklarını baktırsınlar."

Daha sonra Habur’a uzanan İpekyolu’na gazetecilerle birlikte inen Başkan Ali Baraj, Irak’a yük taşıyan ve dönen Türk kamyon şoförleri görüşerek sorunlarını dinledi. Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD üslerine yük götüren ve boşalttıktan sonra Musul yakınlarında saldırıya uğradığını belirten kamyon şoförü Ali Başboğa, "Ölümden kurtuldum. Türk şoförlerine yapılan saldırıların çoğunda, kırmızı Opel marka bir araba önümüze geçip durdurarak esir alıyor. Ben bir olaya şahit oldum. Beyaz Mercedes marka bir kamyonun şoförünü durdurup aracını yakarak ayaklarına üç tane kurşun sıktılar. Bu olaydan sonra bu benim son seferim olacaktır. Şu anda 3 Türk şoförün cesedi yolda geliyor" diye konuştu.

Musul Devlet Hastanesi morgunda yaklaşık 35 tane Türk şoförünün cesedi bulunduğunu anlatan Ali Başboğa, günde en az 7-8 kişinin öldürüldüğünü ve medyaya yansımadığını iddia etti.
Mardin-İha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 10:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?