17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

4 bin Iraklı mülteci Avustralya vatandaşı oluyor

Irak’taki Saddam rejimi sırasında mülteci yasaları kapsamında Avustralya’ya kabul edilen ve kendilerine 3 yıllık geçici vize verilen yaklaşık 4 bin Iraklı mülteciye, Avustralya vatandaşlığı yolu gözüktü.

Avustralya Federal Göçişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan bir açıklamaya göre; 3 yıllık geçiçi vizesi olan Iraklılar’ın, yaşanan olaylar nedeniyle, vizelerinin devamlıya çevrileceği ve sürekli kalmalarına izin verileceği açıklandı.

"A Just Australia" adlı sivil toplum kuruluşunun sözcüsü Greg Barns, "Göçişleri Bakanı Amanda Vanstone’ye teşekkür borçluyuz" dedi.

Kararın geç verilmesi nedeniyle sitemde bulunan Barns, "Tam 12 ay önce başlayan Irak savaşı sonrası burada bulunan 4 bin Iraklı’yı, geri gönderilme korkusu sarmıştı. Avustralya Hükümeti daha güvenli olan bu ülkede kalmamız için neden geç karar verdi?" diye sordu.
Iraklılar’ın yanısıra aynı nedenlerle 3 yıllık geçiçi vizeyle Greg Barns, Avustralya’da bulunan İranlı ve Afganistanlılar’ın da aynı gerekçeyle ülkede kalmaları gerektiğine dikkat çekerek, "İran ve Afganistan’daki şartlar Irak’tan pek farklı olmadığına göre bu ülkelerden gelenlerde burada kalmalılar" şeklinde konuştu.

SIDNEY-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 15:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?