18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

4 bölge için uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kanadeniz Bölgesi'nin doğusu, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu ve Marmara Bölgesi'nin bazı yerlerinde kar yağışının kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre ; Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyı kesimi ve Edirne çevreleri dışında ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini belirtildi. Yağışların; Osmaniye, Hatay ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının İç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacağı ve diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın genellikle, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiği belirtildi.

UYARILAR

Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olması olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı.

Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı.

...
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2012 Cuma 11:14:50
Güncelleme :10 Şubat 2012 Cuma 11:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?