18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

5 işçi sulara gömüldü!

Erzurum’un Aşkale ilçesindeki ‘Karasu 2’ baraj göletindeki elektrik direğinin tamiri için TEDAŞ görevlileri Feridun Öztürk, Mustafa Arifoğulları, Sait Turan, Rıdvan Takım, Şahin Baykal deniz bisikletiyle açıldı. Ancak işçilerin bulunduğu deniz bisikleti göletin yüzeyindeki buza çarparak alabora oldu. 5 işçi suda kayboldu. Suya düşen işçilerin buzlara tutunarak yardım bekledikleri anların görüntüleri çıktı.5 işçiyi bulmak için gece boyu yapılan arama kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı.

ARAMALAR SABAH ERKEN SAATLERDE YENİDEN BAŞLADI

Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, saat 01.00'de baraj göletinde kaybolan 5 TEDAŞ işçisini arama kurtarma çalışmalarına ara verildiğini söyledi.
Karabulut, yaptığı açıklamada, ekiplerin arama çalışmalarına zaman kaybetmeden başladığını ifade ederek, “İyi bir çalışma yapıldı. Şu an itibarıyla arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Sabah erken saatlerde çalışmalara yeniden başlanacak. Üzüntülüyüz, diyecek başka bir şey yok” dedi.

21 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı da Malatya'dan gelen helikopterle arama kurtarma ekiplerinin su üstünde arama yaptıklarını belirterek, Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden de 7'si dalgıç, 21 kişilik ekibin çalışmalarda görev aldığını bildirdi.

Kaymakamı Karabulut, dün Erzurum ve Malatya'dan gelen ekiplerin çalışma yaptıklarını belirterek, bugün de bu ekiplere ilave olarak, buzlu suda arama kurtarma çalışmalarında uzman, Türkiye'nin en iyi arama kurtarma ekiplerinden Rize Emniyet Müdürlüğü'ne ait dalgıç ekibinin çalışmalarda görev yapacağını ifade etti.

BUZLARA TUTUNUP KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Görgü tanıkları, yüzeyinin büyük bir bölümü buzla kaplı olan gölette deniz bisikletinin alabora olması ile suya düşen işçilerin buzlara tutunarak yardım beklediklerini iddia etti.

Olayın ardından gölete yaklaşık 20 kişi ile birlikte jandarma ekiplerinin geldiğini söyleyen görgü tanıkları, işçilerden bazılarının ağladığını söyledi. Kıyıdakilerin "Sakin olun. Sizi kurtaracağız" diye sakinleştirmeye çalıştıkları söylenen işçcilerin havanın da kararması ile suyun derinliklerine gömüldükleri ileri sürüldü.

Öte yandan Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Ali Süvari İlköğretim Okulu 7’nci Sınıf öğrencisi 4 arkadaştan İbrahim Togul da, okul çıkışında girdikleri Ahi Evran Mahallesi’ndeki boş bir arazide kar suyunun erimesiyle oluşan gölette boğularak hayatını kaybetti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2012 Çarşamba 09:08:33
Güncelleme :4 Nisan 2012 Çarşamba 09:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
davut IP: 95.9.98.xxx Tarih : 4.04.2012 10:27:31

Güzel ülkem, yine olan garibanlara oluyor. Bu insanlar askeri ücretle geçinmeye çalışıyor.