18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

5 yıl sonra karar çıktı!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın bugün görülen 25. duruşmasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada Yasin Hayal müebbet alırken, Erhan Tuncel beraat etti. Sanıklardan hiçbiri 'örgüt üyeliği'nden suçlu bulunmadı. Karara büyük tepki gösteren Dink Ailesi'nin avukatı ise 'Bu kadarını beklemiyorduk' dedi

Mahkeme, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Yasin Hayal'i “Hrant Dink'i tasarlayarak öldürmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

TUNCEL VE HAYAL'İN AĞABEYİNE BERAAT

Erhan Tuncel ise Dink cinayeti davasında suçlu bulunmazken, McDonald's bombalaması eyleminden ötürü 10 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal de beraat etti.

'ÖRGÜT ÜYELİĞİ' SUÇU YOK

Mahkeme ayrıca, Dink suikastı davasında yargılanan sanıklardan hiç birini 'örgüt üyeliği'nden suçlu bulmadı.

SAVCI CEZALARI AZ BULDU

Bu arada savcının verilen cezaları az bulduğu ve mahkemenin kararına itiraz edeceği öğrenildi.

SALONDA ARBEDE ÇIKTI

Büyük tepki çeken kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda arbede çıktı.

'DALGANIN EN BÜYÜĞÜNÜ SONA SAKLAMIŞLAR'

Dink Ailesi’nin avukatı Fethiye Çetin kararın açıklanmasının ardından basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: Cinayetin üzerinden 5 yıl geçti. Hrant Dink ne derdi “Bizimle dalga geçiyorlar” Dalganın en büyüğünü meğer en sona saklamışlar. Meğer Hrant Dink bütün planlı eylemlerden değil, 3-5 kendini bilmez tarafından öldürülmüş. Burada örgüt yokmuş. Bu kadarını beklemiyorduk.

Bu devletin katil, halkını bombalayan, suikastçı gibi sıfatlarla yan yana anılmasından çok rahatsız olanlar, devleti bu sıfatlardan arındırmak için hiçbir çaba sarf etmediler. Büyük bir fırsatı değerlendirmediler. Yerleşik düzenin değişmediğini görüyoruz. Bugün bu kararla cinayet tetikçilerinin yargılandığı dosyanın ilk safhası kapandı.

Bu dava bitmedi, bu dava komedi dosyasıdır. Bizim davamız yeni başlıyor. Karanlıkta saklanmaya çalışan failler bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı. Bu dava biz 'bitti' diyene kadar bitmeyecektir. Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya da bu davanın bitmeyeceğini söyleyerek “Kardeşimizin düştüğü kaldırıma doğru yürüyüşe geçiyoruz” dedi.


 

...
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 16:54:20
Güncelleme :17 Ocak 2012 Salı 17:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?