30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

50 yıl sonra mezarı açıldı

Eczacıbaşı Holding'in kurucusu Nejat Eczacıbaşı'nın kardeşi Vedat Eczacıbaşı'nın mezarı Refika Başkır'ın açtığı 'Babalık davası' nedeniyle ölümünden 50 yıl sonra açıldı. Mahkeme kararıyla hakim gözetiminde açılan mezardan Vedat Eczacıbaşı'na ait kemik örnekleri alınarak, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan DNA testinin ardından Vedat Eczacıbaşı'nın Refika Başkır'ın babası olup olmadığı ortaya çıkacak.

ÖLÜMÜNDEN ÖNCE ANNESİ SÖYLEMİŞ

Vedat Eczacıbaşı'nın ölümünden 43 yıl sonra, Refika Başkır (55), "Vedat Eczacıbaşı benim babamdır" iddiasını ortaya attı. Refika Başkır, annesi Nuran Üster'in, ölümünden kısa bir süre önce kendisine "Gerçek baban Vedat Eczacıbaşı'dır" dediği iddiasıyla 2004'de dava açtı. Şişli Aile Mahkemesi'ne başvuran Refika Başkır, baba olarak bildiği eczacı Mehmet Faik Üster ile soy bağının ortadan kaldırılmasını istedi. Mahkeme kararıyla Üster'in mezarı açıldı ve alınan kemik örnekleri DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na (ATK) gönderildi. ATK'da Refika Başkır ile Mehmet Faik Üster'in DNA'sında eşleşme olmadığı ortaya çıktı. Refika Başkır'ın babasının Mehmet Faik Üster olmadığı mahkemece tescillendi.

BABALIK DAVASI AÇTI

 

 

 

Refika Başkır'ın Şişli Aile Mahkemesi'nde açtığı diğer davada da Vedat Eczacıbaşı'nın babası olduğunu iddia etti. Açılan babalık davasında mahkeme, geçen Ekim'de mezarın açılmasına karar verdi. Alınan karar üzerine dün hakim ve adli tıp uzmanı gözetiminde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Vedat Eczacıbaşı'nın mezarı açıldı. Vedat Eczacıbaşı'nın kemik örnekleri alınarak ATK'ya gönderildi. Mezarın açılmasını babalık davası açan Refika Başkır ve avukatı ile Vedat Eczacıbaşı'nın kızı Deniz Alatlı ve avukatı da izledi. ATK'nın yapacağı DNA testinin ardından Vedat Eczacıbaşı'nın Refika Başkır'ın babası olup olmadığı belirlenecek.

VEDAT ECZACIBAŞI KİMDİR?

İlk Türk eczacısı Süleyman Ferit Bey'in 6 çocuğundan biri olan Vedat Eczacıbaşı, 1916'da doğdu. Sanata eğilimli olan Vedat Eczacıbaşı, girdiği bunalım sonrasında 46 yaşında intihar ederek yaşamını yitirmişti. Vedat Eczacıbaşı'nın 2 kızı bulunuyor.

İŞÇİ-PATRON AŞKI

Annesi Nuran Üster'in 47 yıllık sırrını açıkladıktan iki gün sonra komaya girerek öldüğünü söyleyen Refika Başkır dilekçesinde şu iddialarda bulunmuştu:

"Annem Eczacıbaşı İlaç Fabrikası'nda çalışırken patronu Vedat Eczacıbaşı ile tanışmış. Kısa sürede arkadaş olan iki genç arasında aşk başlamış. Birbirlerini seven, iki gencin evlilik planları Eczacıbaşı ailesinin bu ilişkiye karşı çıkması sonunda sona ermiş. Annem Nuran Taner, Vedat Eczacıbaşı ile olan 6 yıllık beraberlik sonunda hamile kalmış ve beni doğurmuş. İki yıl sonra da Vedat Bey ailesinin de onay verdiği başka bir hanımla evlenmiş. Çocuğuyla ortada kalan annem, çareyi yakın arkadaşının ağabeyi eczacı Mehmet Faik Üster'le evlenmekte bulmuş. Vedat Eczacıbaşı, evlendikten sonra da bir türlü annemden kopamamış. Birliktelikleri devam edince Mehmet Faik annemden boşanmış. Efsanevi aşk, Vedat Eczacıbaşı'nın 1961'deki trajik ölümüne kadar devam etmiş."

 

...
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 11:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem IP: 93.129.22.xxx Tarih : 15.02.2011 19:43:48

Yasanmis rezil Hayat, insani öldükten 50 Yil sonra bile kabirde rahat yatirmiyor, sasirtma yarabbi!!!