20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

58 yaşında ikiz annesi oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, biri kız diğeri erkek ikiz çocuk dünyaya getiren 58 yaşındaki emekli öğretmen Hanife Top Başara'nın 14 yıllık bebek özlemi sona erdi.
14 yıllık evliliği boyunca bir bebek sahibi olmayı bekleyen Hanife Top Başara, tedavi olmak için Universal Hospital Bodrum'a gitti. Bazı testleri yapılan Başara'na daha sonra tedavi uygulandı. Bir süre sonra hamile kalan Başaran, hamileliğinin 36. haftasında başarılı bir operasyonun ardından Seray ve Berkay ismini verdiği biri kız diğeri erkek ikiz bebeklerini kucağına aldı. Seray 2 kilo 300 gram, Berkay ise 1 kilo 800 gram olarak dünyaya geldi.  

14 yıldır evli olduğunu ve bu süre içerisinde bebek sahibi olmanın hayalini kurduğunu söyleyen Başaran annelik duygusunu tattığı için çok mutlu olduğunu belirtti. 45 yaşındaki serbest meslek sahibi Metin Başara ile anne Başara'nın sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeklerine hastanedeki hemşireler de ilgi gösterdi. Anne Başara, "Hamileliğimin 3. ayının sonunda doktorum ikiz bebeğimin olacağını söyleyince çok heyecanlandım. 14 yıldır bir bebek sahibi olmanın özlemini çekerken şimdi 2 bebeğim birden  oldu. Annelik çok güzel bir duygu. Mutluğumu kelimelerle anlatamam" dedi. 

Universal Hospital Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Op.Dr. Çağlar Çiftçi ise annenin ve bebeklerinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Doğum öncesi gereken tedbirleri aldıklarını dile getiren Op. Dr. Çağlar, "Bize müracaat eden Başara'ya chek-up yaptık. İleri yaş gebeliği olan hastamızın kalp ve diğer sistemlerinin gebeliği kaldırıp kaldırmayacağı konusunda diğer doktor arkadaşlarımızın da fikrini aldık. Tedavi sonucunda ikiz gebelik elde ettik. Hanife Top Başara, yaşının ileri olması  nedeniyle risk grubundaydı. Bu yaşta ikiz gebelik sık rastlanan bir durum değil. Ancak her şey çok olumlu gelişti. Anne ve bebekleri birkaç gün içerisinde taburcu edilecek" diye konuştu. 

Universal Hospital Bodrum Başhekimi Yusuf Babayiğit ise bebek özlemi çeken bir bayanın hastanelerinin de mutlu bir şekilde ayrılmasına vesile oldukları için kendilerinin de mutlu olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 01:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma tek IP: 78.180.24.xxx Tarih : 7.08.2008 17:04:48

ben başta çağlar bey olamak üzere bütün hashane ekibi tebrik ediyorum. başarılarının devamını diliyorum allah çocukları anneye ve babaya bağışlasın, sağlıklı olurlar inşallah benimde çocugum yok böyle bir durumdan bende yararlanmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım kendilerine nasıl ulaşırım bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim saygılarımla