30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

6 bin araç çürüyor!

16 MİLYAR TL'LİK ARAÇLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Şanlıurfa'da, icralık, çalıntı ve trafik denetleme ekiplerince, kusurlu ve eksik evrak nedeniyle trafikten men edilen yaklaşık 16 Milyar TL'lik değeri bulunan 6 bin araç çürüme başladı.

Trafik polisleri ekiplerince yapılan uygulamalarda plakasız, çalıntı, icralık tescilsiz veya belgeleri eksik olan araçlar kentteki Yediemin otoparkına çekiliyor. Kentte son zamanlarda ucuza satın alana bilen Çin malı motosikletlere ilgili artıyor. 800 ile bin 500 TL arasında değişen ve çoğunluğu Çin malı olan motosikletleri, gerekli evraklarını tamamlanmadığından dolayı trafik ekiplerince otoparka çekiliyor. Ancak birçok kişinin, cezayı ödeyip tescil işlemleriyle uğraşmak yerine motosikletlerini almamayı tercih etmesi nedeniyle, açık alanda motosikletler ve araçlar, çürümeye başlıyor. Bunun yanında otoparkı sahipleri yer sorununa neden olduğundan yetkililerin bu soruna bir an önce çözmelerini bekliyor. Kentteki Yediemin Otoparkın işletmecisi Hadi Öge, otoparka çekilip, 12 yıl boyunca kimsenin talep etmediğini 5 bin motosikletin ile yaklaşık bin aracın Milli Emlak Müdürlüğünce ihaleyle satışını beklediklerini belirterek, "6 binin üzerinde araç uzun bir zamandan beri ihale yapılmadığı için çözüyor. Sorunun çözümü için defalarca Milli Emlak Müdürlüğüne ihale açılması için başvuruda bulunduk. Bir türlü yetkililer bize dönmedi. Günde bir kaç tane motosiklet yada otomobil veya minibüs parka çekiliyor. Cezaların çoğu zaman maliyetinden yüksek olduğu için özellikle motosiklet sahipleri, işlemleri yapmak yerine motosikletini almamayı tercih ediyor. Otoparkımız tam anlamıyla araç mezarlığına dönüştü. Yaklaşık 16 milyar TL'yı bulan milli servet çürüyor. Yetkililer bir an önce bu sorunu çözmelerini bekliyorum'' dedi.

16 MİLYAR TL'LİK ARAÇLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 14:28:03
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 14:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.194.xxx Tarih : 31.01.2011 01:23:12

 şu anda matora kesilen bütün cezalar toplamı 2000 tl yi buluyor bu araçlar neden plakasız ruhsatsız ve ehliyetsiz kişilere satılıyor bence sorun orda satılan kişinin ehliyeti olmalı özellikle matorsikletlerde ülkenin parası dışarı gidiyor