23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

60 KAÇAK DENİZDE KAYBOLDU

Rodos Adası açıklarında bir yolcu gemisi tarafından denizde bulunan İran uyruklu bir kaçağın ifadesi doğrultusunda, Yunanistan’a kaçak taşıyan bir teknenin batması sonucu, denizde kaybolan İran, Afgan ve Arap kökenli 60 kaçağın denizde arama ve kurtarma çalışmalarına, Türk ve Yunan sahil Güvenlik ekiplerince devam ediliyor.
            Muğla Valisi Hüseyin Aksoy’un verdiği bilgiye göre, önce ki gece Yunanistan’ın Rodos Adasından Türkiye’ye gelmekte olan bir yolcu gemisi mürettebatı tarafından, Rodos adası açıklarında deniz üzerinde İran uyruklu bir kaçak bulundu. Denizden kurtarılan kaçak ifadesinde, Yasa dışı yolla Türkiye’den, Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine geçmek için, yola çıkan ve içinde İran, Afgan ve Arap kökenli 60 kaçağı taşıyan teknenin battığını bildirmesi üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı arama kurtarma ekiplerince, arama çalışmalarına başlandı.
            Vali Aksoy, şu ana kadar herhangi bir cesede ve batan tekne ile ilgili bir ize rastlanılmadığını, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından durumun Yunan makamlarına da bildirilmesinin ardından, Türk ve Yunan arama kurtarma ekiplerince arama çalışmalarına devam edildiğini söyledi.
            Vali Aksoy, kaybolduğu bildirilen kaçakların bulunabilmesi için denizde havadan ve karadan arama çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.
İlker CÖMERT-MUĞLA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 00:00:25
Güncelleme :25 Aralık 2003 Perşembe 12:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?