20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

7 askere daha tutuklama talebi

Balyoz soruşturması kapsamında ifade veren, aralarında Tümgeneral İsmail Taş'ın da bulunduğu 9 muvazzaf subaydan 7'si için tutuklama talep edildi.

 "Balyoz Soruşturması" kapsamında aralarında Hava Harp Akademileri Komutanı Tümgeneral İsmail Taş'ın da olduğu 7 muvazzaf subay, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk kararı açıklanırken fenalaşan Albay Halit Nejat Akgüner, adliyeye çağırılan bir ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde aralarında Tümgeneral Taş'ın da olduğu 9 muvazzaf asker, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'a ifade vermek üzere adliyeye gelmişti. Aralarında Tümgeneral Taş'ın da olduğu 7 muvazzaf asker mahkemeye sevk edilirken, 2 muvazzaf asker savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Savcı sorgunun ardından kararını açıkladığı sırada rahatsızlanan Muvazzaf Albay Halit Nejat, adliyeye çağırılan bir ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 10:27:02
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 10:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
jandar27 IP: 195.174.155.xxx Tarih : 3.06.2011 07:10:56

Bu hükümetin ordu ile sorunları  selamet partisi yani erbakanlı yılllara dayanır  o yıllarda ülkeyi ayakta tutatn yegane ve şimdi oldugu gibi türk ordusudur her ne olursa olsun buda ebediyete kadar sürecektir ne süretle karalama iftira ve çeşitli oyunlar ile yıpratılmak istensede  bir gider bin gelir bü ülkeyi o kadar seven varki onlar oldugu sürece allahın izni ile ebediyete kadar ayakta duracaktır bu hükümet önce emniyet teşkilatı ile hesaplaştı  ceza olarak en büyük hataları özel harekat timini dağıttılar ve yanında bir çok birimi lag ettiler  kendilerine mayaladılar  sonra ordumuza el attılar bunu bir çok kez yapmaya kalkıştılar başaramadılar şimdi kendi adalet düzenleri ile bu nacizhane kurumumuzu sindirmeye çalışıyorlar ve askerin en hassas oldugu şeref ve namus konusundan girmeye ve karalama çalışmalarına başladılar bu sürecin sonunda  bunların tümünün düzmece olduğunu bu millet görecek bu ülkeyi koruyacak yaşatacak tek ve yegane kurumumuz sadece ve sadece türk ordumuzdur gerisi iktidarla gelir onunla gider kalıcı olan ordumuzdur  bu ülke hepimizin bu ülkeyi sevelim koruyalım kollayalım tşk...