19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

7 oyla esasa girildi

4 üye esasa girilmesine karşı oy kullanırken, 7 oyla esasa girildi.

Anayasa Mahkemesi, anayasa değişikliğine ilişkin kanunun bazı maddelerinin kısmen iptaline ilişkin kısa kararını açıkladı.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:
Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, üyeler Serruh Kaleli, Engin Yıldırım ile Nuri Necipoğlu esasa girilmesinin mahkemenin yetkisinde olmadığı yönünde oy kullanırken, 7 oyla esasa girildi.

Yüksek mahkemenin internet sitesinde yayınlanan kararın ayrıntılarında mahkeme üyeleri ilk olarak kanunun Anayasa’nın 4’üncü maddesi kapsamında incelenmesi yönünde değerlendirmede bulundu.

Değerlendirmeler sonucunda, Haşim Kılıç, Serruh Kaleli, Engin Yıldırım ile Nuri Necipoğlu’nun karşıoyları ve oyçokluğu ile bu konunun incelenmesinin Anayasa Mahkemesi’nin yetkisinde olduğuna karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, kanunun teklif veriliş biçimi ile komisyon ve Meclis Genel Kurulundaki aşamalarındaki görüşme şekline ilişkin iptal isteminin reddine oybirliği ile karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, kanunun meclis genel kurulundaki kabulüne ilişkin oylamalarda gizliliğin ihlal edildiğine ilişkin iddialar yönünden iptal isteminin de oybirliğiyle reddine karar verildiği kaydedildi.

Mahkeme üyeleri, kanunun amacı bakımından anayasaya aykırılık iddialarının incelenmesi istemini de oybirliği ile reddetti.
 

...
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 19:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?