25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

73 bin koyun gemide mahsur

Avustralya'dan kurbanlık olarak Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi Martaş Limanı'na getirilen 72 bin 771 kıvırcık cinsi koyun, hayvanların barınacağı çiftliği su bastığı için gemide kaldı.

Yeni bir yer bulunmasının arından koyunların tahliye işlemine başlanacağı bildirildi.

Kurban için Avustralya'dan bağlantısı yapılan 200 bin küçükbaş hayvanın gemiyle yola çıkarılan 72 bin 771 adetlik ilk bölümü, sabah saatlerinde Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi MARTAŞ Limanı'na ulaştı.

Yıldırım Dış Ticaret Firması tarafından 'Maysora' adlı gemi ile getirilen koyunlar, firmanın Çorlu'nun Ulaş Beldesi'ndeki çiftliğini sel bastığı için gemide bekletiliyor. Gemideki koyunların başka bir yer bulunduktan sonra tahliye edileceği bildirildi. Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü'nden gelen veterinerler, koyunların sağlık kontrolünü yaptı.

Hayvanların barınacağı yeri su bastığını söyleyen Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demirözü, "Koyunlar şu anda yer olmadığı için gemide bekletiliyor. Firma yetkilileri ile birlikte atıl durumdaki fabrikalarla görüşüyoruz. Eğer fabrikalar ayarlanırsa hayvanlar 2 günlüğüne buraya nakledilecek. 2 gün sonra Çorlu Ulaş'taki tesis normale dönünce oraya nakledilecek" dedi.

Tekirdağ Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ da, "İlk parti küçükbaşlar limana ulaştı. Bu koyunlar Trakya dışına çıkmayacak. Koyunların barınacağı yerde yağmur nedeniyle ıslanma oluştu. Sorun giderildikten sonra koyunları gemiden indireceğiz. Kalan kısım da kurban bayramından önce ilgili firma tarafından getirilecek" diye konuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2010 Pazar 09:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.244.131.xxx Tarih : 31.10.2010 12:17:11

 2 3 sene önce  batıdaki koyunları toplayıp kuzey ırağa sattılar devlette ihracat yapılıyor diye ses çıkarmadı şimdi batıda koyun kalmadı ben şunu öğrenmek isterdim bizim koyunları toplayıp kuzey ıraka satanlarla avusturalyadan koyun getirenler aynı kişiler mi