18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

78'lik Nine'den ilginç tepki!

Adana'da 9 yılda evine 10 kez hırsız giren ve yaklaşık 90 bin TL değerinde altın, mücevher ve para çalmasına tepki gösteren 78 yaşındaki Saadet Çerçi, son olarak hırsızların bahçedeki odunları çalması üzerine "Odununu yazdan al. Benim malımın ortağı mısın? Bu dünyada da öte dünyada da cayır cayır yanasın inşallah' yazılı karton bırakarak hırsızlara tepki gösterdi.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi'inde oturan ve 9 yıldır hırsızların tasallut olduğu 78 yaşındaki Saadet Çerçi'nin sabrı taştı.

Eşini bir süre önce kaybeden ve 3 çocuğu da ABD'de çalışan Saadet Nine, çok iyi duymadığı için geceleri hırsızlarla başı dertte. Saadet Çerçi, portakal bahçelerinin içinde bulunan evine giren hırsızlar yüzünden 9 yıldır gün yüzü görmüyor. 2001 yılında Çerçi'nin evine giren hırsızlar, yaşlı kadının biriktirdiği 90 bin lira değerindeki altın, mücevher ve parayı alarak kaçtılar. O günden bugüne hırsızların uğrak yeri haline gelen Saadet Nine'nin evi, 9 yıl boyunca 10 kez soyuldu. Kulağı iyi duymadığı için hırsızlar evde ve bahçede ne varsa kolayca çaldılar.

Hırsızlar son olarak bahçede bulunan odunları çalmaya başladı. Hırsızlardan bıkan Saadet Nine, bunun üzerine hırsızlara bir not yazdı.

Eşyalarının çalınmasından bıkan yaşlı kadın, bahçede bulunan odunların üzerine 'Odununu yazdan al. Benim babam ananı mı s...? Benim malımın ortağı mısın? Bu dünyada da öte dünyada da cayır cayır yanasın inşallah' yazılı karton bıraktı. Ancak hırsızlar bu notu da dikkate almayarak odunları çalmaya devam etti. Ne yaptıysa bir türlü hırsızlara baş edemeyen Saadet Nine, eline çiçek alarak Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'i ziyaret etti.

Sorununa çözüm bulunmasını istemek için Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına gelen yaşlı kadın, Emniyet Müdürü Kesmez ile görüşmek istediğini bildirdi. Saadet Nine, bunun üzerine Özel Kalem Büro Amirliği'ne yönlendirildi. Buradaki görevlilere sıkıntısını anlatan yaşlı kadın, bir süre beklediği Kesmez'le görüştü. Kesmez'e şikayetini anlatan Saadet Nine, "9 yıl önce bir sürü paramı ve altınlarımı çaldılar. Eve girdiğimde her yeri dağınık görünce düşüp bayılmışım. Ondan sonra başım dertten kurtulmadı.

Birkaç kere daha evine girip eşyalarımı çaldılar. Benim kulağım çok fazla duymadığı için olayı çok sonra fark ediyorum. Geçen gün pencerenin demirini kırıp içeri girmişler. Bahçede yakmak için biriktirdiğim odunlarımı, meyvelerimi çalıyorlar. Bıktım, usandım. En sonunda dayanamayıp yazı yazdım, belki okurlar da insafa gelip bir daha evime girmezler diye. Ama o yazı da fayda etmedi. Her gün gelip odunluğumdan bir kucak odun alıp götürüyorlar. Gece güvenle yatamaz hale geldim" dedi. Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen yaşlı kadın, "3 oğlum eğitimlerini aldıktan sonra ABD'ye gitti. Burada tek yaşıyorum. Babamdan kalan evi de satıp başka yere gidemem" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Kesmez de, asayiş yönünden yaşanan sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ve bölgedeki polis sayısını arttıracaklarını söyledi. Kesmez, asayişten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Tekin ve Asayiş Şube Müdürü Ahmet Aydemir'e konuyla ilgilenmeleri talimatı verdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:24:09
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 13:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aybars atakan IP: 88.253.130.xxx Tarih : 20.01.2010 13:42:37

kesin mahalleden bildik biridir ne bu 9 yilda 10 kez....