19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 11. yılında Topkapı Anıt Mezar'da bulunan kabri başına anıldı.


Turgut Özal'ı anmak için saat 10.30'da düzenlenen devlet törenine, eşi Semra Özal, oğulları Ahmet Özal, Efe Özal ve torunlarının yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Nesrin Nas, ANAP Eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kabre, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in çelenginin konulmasının ardından, Özal Ailesi taziyeleri kabul etti. Daha sonra Turgut Özal'ın kabri başında Kur'an-Kerim okundu ve dua edildi.


Törende bir konuşma yapan Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral, "Şaibelerin ve yolsuzlukların vahim söylentileri Anavatan'ın muhteşem güneşini söndürdü. Ancak bahtiyarım ki, bu hükümet senin adını anarak yaptıklarının ilhamını senden aldıklarını söylüyor. Yeni genel başkanımız yere düşen Anavatan meşalesini yeniden yüceltmek zorundadır ve mutlaka da başaracaktır" dedi.


Anma töreninde, Turgut Özal'ın torunları Turgut ve Naz Özal'ın mezarlık başına küçük bir oyuncakla birlikte, kısa birer not bırakmaları dikkat çekti. Naz Özal'ın notunda, "Sevgili dede, seni çok seviyorum. Her gün seni daha da özlüyorum. Bir gün Cennet'e gelirsem, buluşalım. Bak bir de geçmişe gidiyorum, ölmeni istemiyorum. Hepimiz senin böyle olmanı istemedik ve hepimiz seni çok özlüyoruz" ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 16:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?