22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'8 asker TSK bünyesine katıldı'

Genelkurmay Başkanlığı, irtibat kesilen 8 TSK personelinin bugün itibarıyla TSK bünyesine katıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şöyle denildi:

''22 Ekim 2007 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Hakkari/Dağlıca'da PKK terör örgütü mensupları ile meydana gelen çatışmada 8 TSK personeli ile irtibatın kesildiği bildirilmiştir. Anılan 8 personel, 04 Kasım 2007 tarihi itibarıyla TSK bünyesine katılmış bulunmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

 UÇAK DİYARBAKIR'A İNDİ

Teröristlerle Hakkari Dağlıca'daki çatışmadan sonra irtibat kesilen 8 Türk askeri Diyarbakır'a getirildi. Askerlerin uçakla Diyarbakır'a getirildiği, daha sonra Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

22 Ekim 2007 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Hakkari/Dağlıca'da PKK terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 8 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile irtibatın kesildiği bildirilmişti.

8 Türk askerini taşıyan uçakta, Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Muhammed Casim ve koalisyon güçlerinin komutanı David Petraeus'un olduğu bildirildi.

Erbil Havaalanından Türkiye'ye hareket eden ve 8 Türk askerini taşıyan uçakta Irak Savunma Bakanı Casim ve koalisyon güçlerinin komutanı Petraeus'un da bulunduğu bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2007 Pazar 12:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?