30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

8 Eylül için bir dizi tedbir alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi okulların açılacağı 8 Eylül günü trafik sıkışıklığının yaşanmaması için bir dizi önlem aldı.

Okulların açıldığı ilk gün trafik sıkışıklığının yaşanmaması için memurların mesai saati 09.00 olarak belirlenirken, 8-9-10 Eylül tarihlerinde toplu taşıma araçları belirli saatlerde ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 8 Eylül ve beraberindeki iki gün boyunca trafik sıkışıklığının yaşanmaması için alarma geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada okulların açılması ile birlikte öğrenci servislerinin de trafiği dahil olması sebebiyle trafik yoğunluğunun yaşanamaması için, sürücülerin toplu taşıma araçlarını kullanmaları istendi.

Yaklaşık 5 bin okulun kapılarını açacağı 8 Eylül'de, 3 milyon öğrencinin ders başı yapması bekleniyor. Öğrenci servislerinin okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için öğrenci kayıtları okulların açılmasından bir hafta önce bitirilerek, öğrencilerin alınacağı yerler belirlenecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada okul servislerinin, okul çevrelerindeki İSPARK otoparklarında okul giriş ve çıkışlarında 30 dakika park edecekleri bildirildi.

Trafik sıkışıklığının en aza indirilmesi içinde memurların mesai giriş saati 09.00 olarak belirlendi. 8-9-10 Eylül tarihlerinde İETT, Özel Halk Otobüsleri, Vapurlar, Deniz Motorları, Metro, Hafif Metro, sabah 06.00-10.00 ile öğleden sonra 16.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, okulların açıldığı ilk gün yaşanacak trafik sıkışıklığının önüne geçmek için birçok kurumun ortak hareket edeceği belirtilirken, alınan tedbirler ise şöyle sıralandı:

"* Metrobüs ve yol çalışmaları okullar açılmadan bitirilecek. Sağmacılar Viyadüğü deprem güçlendirme çalışmaları okulların açılmasından önce bitirilecek.

* İETT 800 ek otobüs seferi koyacak.

* İDO kış tarifesine geçerek ek sefer koyacak

* Yollarda olabilecek hasarlı kazalara anında müdahale edilecek, çeşitli güzergahlarda çekici hazır bekletilecek.

* Çöp kamyonları gündüz çöp toplaması yapmayacak. Çalışmalar gece tamamlanacak.

* Trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapacak. Okulların açılacağı ilk gün, büro hizmeti yapan polisler, İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli trafik düzeninin sağlanmasına yardımcı olacak.

* İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi olan 12 ilçede 315 trafik ekibi ile okul çevrelerinde görev yapacak.

* Trafik sıkışıklığı yaşanmaması için ana arterlerde Bin zabıta memuru trafik ekiplerine yardımcı olacak".

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 16:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?