28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

8 yaşındaki çocuğa tecavüz edip öldürdü

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde, 8 yaşındaki bir erkek çocuğu, tecavüz edilerek öldürüldü. 

İlçenin Melik Ahmet Gazi Mahallesi'nde oturan Ulucan İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi A.C. (8), pazar günü kayboldu. İddiaya göre, aynı mahallede bir inşaatta çalışan İ.S. (24), pazar günü aralarında A.C.'in de bulunduğu çocuklara 'Size para vereceğim' diye inşaata tuğla taşıttırdı. Daha sonra A.C.'i, 'Akşam gel parayı vereyim' diyerek çağırdı. İ.Ş., A.C.'i gezdirmek bahanesiyle motosiklete bindirerek Niksar Meslek Yüksek Okulu yakınındaki ıssız bir araziye götürdü. İ.Ş.'nin burada çocuğa tecavüz ettikten sonra boğarak Kelkit Çayı'na attığı iddia edildi. 

Çocuğun eve gelmemesi üzerine telaşa kapılan anne Nuray Cengiz (35), önce büyük oğlu A.C.'e (13) kardeşinin nerede olduğunu sordu. Kardeşini, İ.Ş.'nin motosikletine bindirerek gezmeye götürdüğünü söylemesi üzerine paniğe kapılan anne Nuray Cengiz, durumu polise bildirdi. Yakalanarak gözaltına alınan İ.Ş., önce olayı gizledi. Daha sonra İ.Ş.'nin verdiği bilgi doğrultusunda Niksar Meslek Yüksek Okulu yakınlarında Kelkit Çayı'nda dalgıçların yaptığı aramada çocuk ölü olarak bulundu. A.C.'in cenazesi dün Hatipli Beldesi'nde toprağa verilirken, olayın zanlısı İ.Ş., tutuklanarak Tokat Cezaevi'ne konuldu. 

Olayı ağlayarak anlatan acılı anne Nuray Cengiz, "Oğlum, tuğla taşıyacağını söyleyerek ağabeyi ile evden ayrıldı. Öğlene kadar tuğla taşıdı ve öğlen eve gelip yemek yedi. Daha sonra tekrar gitmek istedi. 'Oğlum, o adam sana para vermez, gitme' dedim. Beni dinlemeyerek tekrar gitti. Akşam gelmeyince merak ettim. Ağabeyine sordum. Kardeşinin inşaatta çalışan İ.Ş. ile motosiklete binerek gittiğini ve gezip geleceklerini söyledi. Ondan sonra şüphelendim. Polise gidip şikayet ettim. Daha sonra bu olay ortaya çıktı. Bu yapılan insanlık dışı bir olay" dedi. 

İstanbul'da bir kargo firmasında çalışan ve olayı duyarak ilçeye gelen baba İbrahim Cengiz (39) ise olayı, "Hayvan bile böyle bir şey yapmaz. Bunu yapan insan değil" diyerek tepkisini dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 17:16:47
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 17:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezgin kucukaslan IP: 217.123.65.xxx Tarih : 12.07.2006 18:33:32
efendim cok kisa bir sey soyleyecegim yuksek musadenizle bu habere,bu insannin insan dedigim icin utaniyorum,bu kisinin en agir ceza gormesini istiyorum ve ailesine bas sagliginda bulunmak istiyorum.