16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

80 PKK'lı sağır oldu

Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik bir süredir yürütülen hava operasyonları sırasında bombalar nedeniyle 80 kadar örgüt mensubunun kulak zarlarının patladığı iddia edildi.

İstihbarat birimlerine ulaşan bilgilere göre, bombardıman sırasında yakın mesafelere düşen bombaların yarattığı şiddetli gürültü sonucu, pek çok teröristin kulak zarlarında hasar oluştu.

Örgüt içindeki haber kaynaklarından istihbarat birimlerine ulaşan bilgiye göre ayrıca bu 80 kişi dışında pek çok PKK'lının da geçici duyma sorunu yaşadığı öne sürülüyor. Devam eden operasyonlar nedeniyle adeta sığınaklara hapsolan PKK'lıların tedavi olma şansı bulamadıkları da tespit edildi.

4 DAKİKADA İMHA EDİLDİ
Kuzey Irak'a düzenlenen ikinci hava akını sırasında vurulan Çemçu kampı bölgesindeki üç uçaksavarın imha edilmesinin dört dakikayı aldığı da öğrenildi. Bombardımanlar sırasında haberleşme ağlarının büyük hasar görmesi ve yerlerinin tespit edilmesini engellemek amacıyla cihazların açılmaması nedeniyle Kuzey Irak'taki PKK'lılar arasında telsiz görüşmelerinin yüzde 80 oranında azaldığı belirlendi.

Sabah
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 08:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüsamettin bombaatar IP: 88.229.11.xxx Tarih : 26.12.2007 09:56:00

pkk ya kulaklarının duymaması yetersiz gözlerinin de kör olması gerekirki bir daha vatan evlatlarına hain saldırılarda bulunmasınlar birde her bir mehmetçiğin her bir türk vatandaşının o vatan mıllet aşkına canını hiçe sayan o sanlı şerefli ünüformayla birlikte kendisini görmesini allah onlara nasıp etmesin herkese iyi günler