19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

80 yıl bu anı beklediler

80 yıl beklediler

Siyah beyaz belirsiz bir fotoğraf. Arkada minik bir kız elinde oyuncak bebeğiyle dünyaya gülümsüyor. Hemen önünde ise daha yürümeyi bile öğrenememiş bir bebek. Birbirlerini son defa göreceklerinden habersiz. Bu fotoğraf sayesinde 80 yıl sonra kız kardeşini bularak hasret giderdi.

80 YIL BU ANI BEKLEDİLER

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan kız kardeşler Marianne ve Ilse-Ruth 80 yıl sonra birbirlerini buldular. Marianne 2 ve Ilse-Ruth henüz 1 yaşında iken anneleri tarafından evlatlık verildi çünkü anneleri yeniden evlenmiş ve koca çocukları istemiyordu. Küçük yaşta ayrılmak zorunda kalan kardeşler tam 80 yıl sonra karşılaştı. Yeniden bir araya geldiklerinde birisi 82 diğeri ise 81 yaşındaydı.

Büyük kardeş Marianne, küçük kardeşi Ilse-Ruth neredeyse bir asır sonra gördükten sonra ilk tepkisi şu oldu: "Bütün yaşamım boyunca seni bir defa daha görebilmek için hergün dua ettim." Beyaz saçlı iki kadın birbirlerine sarılarak mutluluk gözyaşı döktü. Kardeşleri yeniden birbirine kavuşturan ise Marianne'nin 31 yaşındaki torunu Bernd oldu. Bernd kardeş hasreti çeken babaannesinin en büyük dileğini yerine getirmek için Ilse-Ruth'u dedektif gibi aramaya başladı. Bir yıl sonunda başarıya ulaşan Bernd, iki kız kardeşi ölmeden önce bir araya getirmeyi başardı.

Şu anda 82 yaşında olan Marianne bir çiftçi aile tarafından büyütüldü. Evlendikten sonra 6 çocuk sahibi olan Marianne'nın 13'de torunu bulunuyor. Ilse-Ruth ise Berlin'de bir aileye evlatlık gitti. 1950 yıllarda aile Kanada'ya göç etti. Yaşlı kadın bu ülkede evlenerek 3 çocuk ve 4 torun sahibi oldu.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 09:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?