30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

81 ilde büyük teyakkuz!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı sınır ötesi Güneş Operasyonu için, içerde de polis alarma geçti.

Konuyla ilgili örgütün eylem hazırlığında olduğu yönündeki istihbaratları değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilde polisi alarma geçirdi. 

Olası eylemlere karşı tüm birimler uyaran Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı, halkın yoğun olduğu yerlerde güvenlik tedbirleri artırılmasını istedi. Örgütün televizyonu, gazetesi ile çeşitli yayın organları aracılığıyla sürekli olarak propaganda yaptığını vurgulandığı yazıda, "kürt halkını direnmeye çağıran terör örgütü, eylemleri artırma talimatı vermiştir. Bu nedenle kent merkezlerinde kritik noktalarda alınacak tedbirlerin arttırılmasının uygun olacağı"na yer verildi.

Güvenlik noktalarında nöbet tutan görevlilerin mutlaka çelik yelek giymesi ve açık hedef pozisyonunda olmamaların istendiği uyarıda, ayrıca canlı bomba yada molotof kokteyl saldırılarına karşı şüpheli tüm şahısların yetkili amirlere bildirilmesi ve önlem alınması istendi. Tüm birimlerin lojman girişlerinde detaylı arama yapılmasının önemine dikkat çekilen yazıda, ayrıca halkın yoğun bulunduğu alışveriş merkezlerindeki özel güvenlik görevlilerinin üst ve araç aramalarında daha dikkatli olmaları için uyarılmaları da gerektiği de vurgulandı.

İllerde değişik noktalarda sık sık uygulama yapılmasının faydalı olacağının ifade edildiği yazıda, olası saldırılara karşı özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu noktalarda daha dikkatli olunmasını istendi.

ANKA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 09:01:07
Güncelleme :24 Şubat 2008 Pazar 10:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kalay IP: 81.213.62.xxx Tarih : 23.02.2008 16:41:30

bas bas bağırıyorum ne zamandan beri bunların pkk sadece silahlı kolu diye bunlar iç savaş için ne lazımsa bütün hazırlıklarını yaptılar müthiş bir şekilde silahlandılar diye ama bu güne kadar ne bunların evlerine ne iş yerlerine nede arabalarına bir arama tarama yapılmadı bunlar müthiş bir şekilde silahlandı organize oldu kuzey ıraktan pkknın zayiat haberleri bir gelmeye başlasın bunlar aniden her yönden atağa kalkacaklar ama bu iş sadece askerle bitmez yurt içindeki il ve ilçelerdeki dtp şubeleri ve meclisteki pkklılarda temizlenmeden bu iş bitmez pkk dtp ve yandaşlarınıda etkisiz hale getirmek lazım peşmerge ilk kurşunu sıktığında bunlar harekete geçecektir hepsi organize bekliyor yurt içi ve yurt dışına dikkat